Elon Musk Loop'un detaylarını paylaştı - Haberler - indir.com

Elon Musk Loop'un detaylarını paylaştı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-21 14:20:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Yaptığı girişimlerle ve sahip olduğu şirketlerle son yılların en çok girişimcisi olma özelliğini taşıyan Elon Musk, sahip olduğu şirketlerle her geçen gün yeni bir teknoloji ile insanları şaşırtıyor. Bu bağlamda yepyeni bir proji ile karşımıza çıkan Musk, ulaşım problemine çözüm olacağını ifade ettiği projesi üzerinde yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor. The Boring Company ile Los Angeles şehrinin toplu taşımasına köklü bir çözüm bulmayı amaçlayan Elon Musk, projenin detayları ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. The Boring Company yöneticilerinden Steve Davis ile katıldıkları bir etkinlikte bazı açıklamalarda bulunan Musk, tünelin fiyatı, rotası ve ulaşım süresi ile ilgili bazı bilgileri ilk kez paylaştı.

Elon Musk'ın yaptığı açıklamalara göre 16 kişilik yolcu kapasitesine sahip olacak Loop adındaki ulaşım projesi tamamen elektrikle çalışan bir toplu ulaşım aracı olacak. Los Angeles şehir merkezi ile LAX havaalanı arasında yolcu taşıyacak olan Loop, iki durak arasında 8 dakika gibi kısa bir sürede yolculuğun tamamlanacağı ifade ediliyor.

Kişi başı ücret 1 dolar!

The Boring Company'nin de yer aldığı girişimin insanlar tarafından en çok sevilen tarafı ise fiyatı olacak. Otobüs biletlerinin günümüzde 2 dolar olduğunu ifade eden Musk, Loop'un kişi başı 1 dolarlık ücretle kullanıma sunulacağını belirtti. Loop'un özellikle şehir hayatına metrodan daha iyi uyum sağlayacağını belirten Musk, gelecekte bu proje için daha çok istasyon inşa etmek istediklerini ifade etti. Elon Musk'ın Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Los Angeles metrosu ile iş birliğine gidildiğini açıklarken , Loop'un  Saatte 241 km hızlarına ulaşacağını belirtti. Uygun fiyata oldukça hızlı bir ulaşım çözümü olması ile dikkatleri üzerine çeken Loop, gelecek teknolojisinde benzer Hyperloop projelerinin şehirler arası yolculuklarda kullanılması içten bile değil.





PAYLAŞ