Elon Musk kripto para borsasındaki gücünü kaybediyor - Haberler - indir.com

Elon Musk kripto para borsasındaki gücünü kaybediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-05 12:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Kripto Para

Kripto para dünyasına yönelik açıklamalar yaparak kripto paralarda ciddi değişimlere neden olan Elon Musk’ın borsada gücü giderek azalıyor.

Tesla CEO’su Elon Musk tarafından yapılan paylaşımlar, bugüne kadarki süreçte kripto para dünyasında ciddi değişimler yaratmayı başardı. Özellikle Dogecoin alanda yaptığı açıklamalarıyla kripto paranın tarihi zirvelere ulaşmasını sağlayan Elon Musk paylaşımlarına devam etse de artık eski günlerinden oldukça uzak.  Bitcoin ve Dogecoin için yaptığı eleştirilerde ya da destek mesajlarında çift yönlü etki yaratmayı başaran ünlü CEO, 2021 yılının ikinci yarısı itibariyle bu gücünü büyük oranda kaybetmiş görünüyor.

Elon Musk, BTC ile Tesla alımını madencilere bağladıElon Musk, BTC ile Tesla alımını madencilere bağladı

“Doge’u serbest bırak” dedi

Tesla CEO’su geçtiğimiz hafta içerisinde kripto para birimiyle ilgili yeni bir mesaj daha yayınladı. Mesajında Dogecoin’e yer veren Elon Musk, yaptığı açıklamasında “Doge’u serbest bırak” dedi. Dogecoin için yaptığı bu açıklamayla kripto para birimine destek yapan Elon Musk, bu mesajıyla sektörde fark yaratamadı. Önceki mesajlarında takipçilerine Dogecoin’i ödeme yöntemi olarak kabul edip edilmeyeceğini sorduğu anket dahi, herhangi bir somut veri olmasına rağmen Dogecoin fiyatlarına etki etmeyi başarmıştı. Anket ile birlikte Dogecoin’in değerinde yüzde 20 oranında bir artış yaşanmıştı.

Son paylaşımda yüzde 8’lik değer gördü

Elon Musk’ın yaptığı son paylaşım, Dogecoin fiyatlarında sadece yüzde 8’lik bir etki görüldü. Ancak kısa süre içerisinde kripto para yine aynı seyrine geri döndü. Konuyla ilgili olarak sektörel olarak yapılan analizlerde, Elon Musk’ın güç kaybına dikkat çekildi.

İngiltere merkezli dijital varlık odaklı aracılık şirketi GlobalBlock’tan Alexandra Clark tarafından yapılan değerlendirmelerde,  Elon Musk’ın mesajlarının herhangi bir şekilde sektörde fark yaratmayacağının artık fark edildiğini belirten ünlü analist, , “Görünüşe göre yatırımcılar artık kulak asmıyor. Bir adamın tweet’lerinin varlıklarını satma veya alma konusunda belirleyici bir faktör olmaması gerektiğini sonunda anladılar.” dedi.

Gelecekte neler olacak?

Tesla satışlarında Bitcoin’in ödeme olarak kabul edilmesi adına karbon izinin azaltılması gerektiğini ve enerji verimliliğinin arttırılmasını isteyen Tesla CEO’su, beklenen oranlara ulaşılması ile birlikte yeniden kripto para ile ödeme almaya başlayabilir. Zira daha önce yapılan açıklamalarda yüzde 50’lilik bir verimliliğin sağlanması halinde Bitcoin’in kabul edileceği belirtilmişti. Son raporda enerji kulanım oranı ise yüzde 56 olarak duyuruldu.


Elon Musk hackerlar ile dalga geçtiElon Musk hackerlar ile dalga geçti

PAYLAŞ