Elon Musk iOS 13'ün özelliklerini eleştirdi! - Haberler - indir.com

Elon Musk iOS 13'ün özelliklerini eleştirdi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-12 13:16:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

SpaceX ve Tesla’nun CEO’su Elon Musk, Washington DC’deki Satellite 2020 konferansında Apple’in iPhone’lar için geliştirdiği iOS işletim sistemini sert bir dille eleştirdi. Açıklamalarında teknolojideki kalitenin düştüğünü belirten Musk, teknolojinin her sene daha iyi bir hale gelmesi gerektiği halde tersine gittiğini söyledi.

Washington DC’deki Satellite 2020 konferansında pek çok konuda görüşlerini belirten Elon Musk, SpaceX’in Starlink projesi hakkında önemli bilgilerin yanı sıra teknoloji devi şirketlere de bazı eleştirilerde bulundu. Apple hakkında “Bahsettiğim şey teknolojinin hızlıca gelişmediğidir. İnsanlar her yıl daha iyi olmaya alışkınlar. Ben bir iPhone kullanıcısıyım, ancak son yazılım güncellemelerinden bazılarının çok da iyi olmadığını düşünüyorum. Örneğin çok sık kullandığım e-posta sistemim bozuldu.” Eleştirini yapan Musk özel bir ayrıntıya değinmese de iOS 13 işletim sisteminden bahsettiğini anlamak güç değildi.

Elon Musk'dan beyine bilgisayar yerleştirme fikriElon Musk'dan beyine bilgisayar yerleştirme fikri

Eylül ayında piyasaya sürülen iOS 13, iPhone’lardaki performansı kötü etkilediği ve cihazlarda neden olduğu sorunlar yüzünden aşırı derecede eleştirilmişti. iOS 13’teki en kötü geliştirmelerden birisi de şüphesiz Mail uygulamasında yapılan değişikliklerdi. iOS 13.4’de uygulamayı daha kullanışlı hale getirmeyi çalışan Apple’ın yeni güncellemede benzer bir değişiklik seçmesi de bu eleştirilerin daha çok devam edeceğini gösteriyor.

Elon Musk Twitter'ı güvenlik önlemleri nedeniyle eleştirdi

İos 13 işletim sistemini yayınladıktan sonra pek çok güncelleme yayınlayarak hataları gidermeye çalışan Apple bu çalışmalarına hale devam etse de, şirketin bu adımları bu kadar kullanıcı şikayeti almadan önce atması gerekiyordu. iOS 14 için çalışmalara başlayan şirketin bu kez yeni işletim sistemi sürümünün iOS 13’le aynı kaderi paylaşmaması için yazılım geliştirme yöntemini değiştireceği bilinse de, yeni sürümün kullanıcıları memnun edip etmeyeceği ancak önümüzdeki sene belli olacak.

Teknolojik açıdan gerilemenin önüne geçilmesinin anahtarlarından birinin kullanışlı geliştirmeler geliştirmek olduğunun altını çizen Elon Musk “Yazılımda çalışmak için kesinlikle çok daha akıllı insanlara ihtiyacımız var” sözleriyle Apple’a ve teknoloji şirketlerine bir gönderme yaptı.

 


Elon Musk, Starship prototip roketini ilk kez ortaya çıkardıElon Musk, Starship prototip roketini ilk kez ortaya çıkardı
Elon Musk: Starlink projesi SpaceX’te kalacakElon Musk: Starlink projesi SpaceX’te kalacak

PAYLAŞ