Elon Musk İnternet Dağıtacak 12 Bin Starlink Uydusundan 60 Tanesini Paylaştı - Haberler - indir.com

Elon Musk İnternet Dağıtacak 12 Bin Starlink Uydusundan 60 Tanesini Paylaştı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-13 16:32:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Sosyal Medya

Uzay şirketi SpaceX, uzaydan interneti herkese sunmak için Starlink görevini başlatmıştı. Alt yörüngeye bu sebeple 12 bin uydu yerleştirecekken CEO Elon Musk tarafından paylaşılan bir tweet ile uyduların 60 adeti gösterildi. Cumartesi günü SpaceX CEO’su Elon Musk tarafından yayınlanan bir tweette Starlink uydu ağının ilk 60 uydusunun fırlatmaya hazır olduğu ortaya çıktı. Söz konusu bu starlink uyduları yeryüzüne yakın olarak yörüngede yer alacak ve düşük gecikmeli ayrıca yüksek hızlara sahip bir internet bağlantısı gerçekleştirecek. Bu hız limitlerini ise bir kablo kullanmadan sunabilecek.

Starlink’in İlk 60 Uydusu

 

SpaceX'in İnsanlı Uçuşta Kullanacağı Crew Dragon Test Sırasında Sorun YaşadıSpaceX'in İnsanlı Uçuşta Kullanacağı Crew Dragon Test Sırasında Sorun Yaşadı

First 60 @SpaceX Starlink satellites loaded into Falcon fairing. Tight fit. pic.twitter.com/gZq8gHg9uK — Elon Musk (@elonmusk) 12 Mayıs 2019

 

 

Starlink görevi için ilk çalışan birimlerini 12 bin uydu sayısından sadece 60 tanesi tek fırlatma için bulunuyor. Amerikan Federal İletişim Komisyonu tarafından SpaceX’e verilen izin ile beraber şirket iki grup fırlatması yapabilecek. İlk takım uyduda 4409 birim bulunacak ve sonraki takım ise 7518 birimden oluşacak. İkinci birim ilkine göre daha düşük bir yörüngede bulunacak. Bu uydular senkronize bir şekilde işlev gösterecek ve dünya üzerindeki her bölgeye internet sunabilecek.

FCC tarafından çıkan izne göre SpaceX, uyduların yarısını önümüzdeki altı yıl içerisinde fırlatmış olacak. Şuana kadar TinTin A ve TinTin B olarak iki test Starlink uydusu gönderilmiş durumda. Bu test birimlerinin sunacağı verilere göre planlar güncellenerek yörünge bir miktar alçaltılmış durumda. Söz konusu tweete göre Starlink projesinin ilk 60 uydusu bir Falcon roketi ile fırlatılmaya hazırlanıyor. Planlara göre ise 15 Mayıs’ta Florida’dan fırlatılacak.  


Isparta İmsakiye İndir 2019 - İftar Vakti İndirIsparta İmsakiye İndir 2019 - İftar Vakti İndir

PAYLAŞ