Elon Musk dünyanın en zengin insanı - Haberler - indir.com

Elon Musk dünyanın en zengin insanı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-08 22:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Tesla ve SpaceX‘in sahibi Elon Musk, sahip olduğu hisselerdeki değerlendirme sonucunda dünyanın en zengin insanı olduğu ortaya çıktı. Tesla hatırlamak gerekirse kısa bir süre önce 2020 dördüncü çeyrekte toplam 180.570 araç teslim etmeyi başardı. Bu başarı ile beraber firmanın 2020 toplam değeri ise 499.550 seviyesinde kaldı. Konulan 500 bin teslimat hedefini çok az miktarla kaçıran fakat yine de büyük bir başarıya imza atan bu şirket, bu başarısı sayesinde ciddi bir hisse artışı ile karşı karşıya kaldı. 

Yaşanan bu durumun üzerine de en büyük hissedarlardan biri olan Elon Musk, Amazon CEO'su Jeff Bezos'u geride bırakarak şu an için dünyanın en zengin insanı olarak anılmayı başardı. Musk'ın şu an tam olarak 188 milyar dolarlık bir serveti vardır. Bir dönem yaptığı büyük yatırımlar sebebiyle maddi olarak geriye düşen ancak işleri toparlayarak gerçekten de başarılı bir şekilde tersine çeviren Musk'un bu durumu ne kadar koruyacağı ise merak eidlen konuların başında gelir. Çünkü Amazon CEO’su Jeff Bezos oldukça yakında yer alıyor. Musk, Bezos ve Bill Gates’in korona süreci içerisinde servetlerini adeta ikiye katladığı biliniyor.

Elon Musk'daan Wikipedia hakkında beklenmeyen çağrıElon Musk'daan Wikipedia hakkında beklenmeyen çağrı

Elon Musk kısa süre Tesla ile ilgili açıklamada bulunmuştu

Elon Musk, Twitter üzerinden Model 3 programında en zorlu süreçte Tesla'yı Apple'a satmak için CEO Tim Cook'la görüşme talebinde bulunduğu reddedilerek açıklanmıştı. Apple'ın daha doğrusu ise Rim Cook'un, satın alacak gücü olmasına ve Tesla'nın değeri Model 3 üretim sorunlarının olduğu dönem içerisinde şimdiden çok daha olmasına rağmen bu nedenle konuya sıcak bakmadığı bildirildi. Bir ara yatırımcıların dahi Tim Cook’a “Tesla’yı satın alın” şeklinde baskı yaptığı biliniyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 


Elon Musk, insan beyni ile bilgisayarları iletişim kurmasını sağlayan Neuralink'i tanıttıElon Musk, insan beyni ile bilgisayarları iletişim kurmasını sağlayan Neuralink'i tanıttı
Elon Musk: Akıllı saatler ve telefonlar dünün teknolojisi, gelecek NeuralinkElon Musk: Akıllı saatler ve telefonlar dünün teknolojisi, gelecek Neuralink
Elon Musk ve Jeff Bezos rekabeti büyüyorElon Musk ve Jeff Bezos rekabeti büyüyor

PAYLAŞ