Elon Musk çip krizinin farkında olmadığını belirtti - Haberler - indir.com

Elon Musk çip krizinin farkında olmadığını belirtti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-05 15:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Şu sıralarda yaşanan çip krizinden büyük teknoloji şirketleri etkilenmeye devam ediyor. Bu kapsamda Elon Musk’da çip krizinin Tesla’nın şuan ki en büyük problemi olduğunu belirten CEO, otomobil fiyatlarının artmasına da sebep olan krizin uzun sürmeyeceğini düşündüğünü belirtiyor. Hatırlayacağınız üzere küresel çip krizi bu yılın başından beri otomobil dünyasının gündeminde ve birçok şirketin ise üretiminde ciddi aksamalar yaşamasına sebep oluyor. Diğer yandan Tesla, krizi iyi yönettiklerini belirterek, ilk çeyreği sorunsuz atlattıklarını belirtse de, işler onlar için de değişmişe benziyor. Tesla CEO’su Elon Msuk, yaptığı açıklama ile tedarik zincirdeki, özellikle de çip tedariklerindeki sıkıntıların Tesla’nın şuan ki en büyük problemlerinden birisi olduğunu belirtiyor.

Tesla’nın bu çeyrekteki performansı değerlendirilirken, çip krizinin pandeminin ilk zamanlarında olduğu gibi tuvalet kağıdı kıtlığına benzediğini belirten Musk, konu hakkında şu sözleri dile getirdi.

Tesla Apple'a özendiği için cezaya çarptırıldıTesla Apple'a özendiği için cezaya çarptırıldı

Tesla’da çip sıkıntısı yaşamaya başladı

CEO konu hakkında, "En büyük sıkıntımız tedarik zinciri, özellikle de mikrodenetleyici çipleri. Daha önce böyle bir şey görmemiştim. Bitecek korkusu tüm firmaların çok fazla sipariş vermesine neden oluyor. Tıpkı tuvalet kağıdı kıtlığı gibi ama çok daha büyük ölçekte. Öte yandan, bunun uzun vadeli bir sorun olduğunu düşünmüyorum." Dedi. Financial Times’ın yakın zamanlı bir haberine göre Tesla, daha fazla çipi güvence altına almak için önemli adımlar atmaya devam ediyor. Tedarik için peşin ödeme yapmak veya bir çip fabrikası satın almayı değerlendirmek gibi konular bu hamleler arasında yer alıyor. Tesla’nın çip üretimine dahil olması büyük bir adım olarak gözükse de, şirketin kendi çip tasarım ekibi olduğu için oldukça mantıklı gözüküyor.

Geçtiğimiz dönemlerde Model 3 ve Y modellerinin satış fiyatının beşinci kez artması şirketin eleştirilmesine sebep olmuştu. Bakalım bu çip sıkıntıları ne seviyede devam edecek göreceğiz.


Nikola Tesla'nın 1898 yılında aldığı Drone Patent'i ortaya çıktıNikola Tesla'nın 1898 yılında aldığı Drone Patent'i ortaya çıktı
Tesla Otomatik pilot'u artık radarsız da çalışacakTesla Otomatik pilot'u artık radarsız da çalışacak

PAYLAŞ