Elon Musk California eyaletine dava açtı - Haberler - indir.com

Elon Musk California eyaletine dava açtı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-14 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Elektrikli otomobil pazarının devi olan Tesla CEO’su Elon Musk, California eyaleti ile arasında yaşamış olduğu problemi mahkemeye taşıyor. Amerika’nın en ünlü araba şirketlerinden olan Tesla için şu sıralarda oldukça hareketli günler geçiyor. Koronavirüs salgınından ötürü üretimi durduran şirket bir süredir tekrar üretime geçmek istiyordu. Fakat koronavirüs yayılma hızı ülkede azalmış olsa da, Amerika Birleşik Devletleri için bu durum aynı değil. Salgın hale devam ederken, eyaletlere göre ise yoğunluk oranı değişiyor. Ancak hala büyük bir tehdit olmaya devam ederken, diğer eyaletlere göre nitekim daha hafif olan California’da fabrikası bulunan Tesla, bu fabrikayı tekrar hizmete sunmak istiyor.

Fakat California yetkilileri bu izni vermemeye devam ediyor. Elon Must ise bu durumun yasal olmadığını belirterek California eyaletine dava açma kararı almış durumda.

Elon Musk, Tesla fabrikası için Alameda ilçesine dava açıyorElon Musk, Tesla fabrikası için Alameda ilçesine dava açıyor

Tesla, California’ya dava açıyor

Tüm yasaklamalara rağmen Tesla fabrikasının tekrar üretime geçmesinin istenmesi ise oldukça dikkat çekiyor. Must ise “Birisinin tutuklanması gerekiyorsa bu kişinin ben olmasını isteyeceğim” diyor. Elon Must bir süre önce Twitter’da “Açıkçası, son raddeye geldik. Tesla şimdi merkezini ve gelecek faaliyetlerini hemen Texas / Nevada’ya taşıyacak. Tesla California’da kalan son otomobil üreticisi.” şeklinde konuşmuştu. Ünlü CEO bu açıklamasında önce de “Amerikalılara kahrolası özgürlüklerini geri verin. İnsanları anayasal haklarına aykırı olarak zorla evlerine hapsediyorsunuz. Yanlış ve korkunç yollarla insanların özgürlüklerini ellerinden alıyorsunuz. Bu, insanları Amerika’ya getiren ya da Amerika’yı inşa ettiği değerlere aykırı.” Açıklaması gerçekleştirmişti.


Intel beyin tümörünü tespit edecek yapay zeka geliştiriyorIntel beyin tümörünü tespit edecek yapay zeka geliştiriyor
Microsoft Microsoft "Family Safety" uygulaması için test sürecini başlattı

PAYLAŞ