Elon Musk, BTC ile Tesla alımını madencilere bağladı - Haberler - indir.com

Elon Musk, BTC ile Tesla alımını madencilere bağladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-14 13:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

Bitcoin hakkında yaptığı açıklamalarla piyasadaki dinamikleri sıklıkla değiştiren Elon Musk, Bitcoin’le Tesla alımının ne zaman başlayacağını duyurdu.

Elon Musk’ın kripto para borsası hakkında yaptığı açıklamalar bir süredir piyasayı alt üst ediyor. Hatırlarsanız Musk’ın geçtiğimiz aylarda Tesla’nın artık Bitcoin ile ödeme kabul etmeyeceğini ve Bitcoin alımı yapmayacağını söylemesinden sonra Bitcoin‘de sert düşüşler yaşanmıştı. Musk’ın bu açıklamaları piyasayı sarsınca Anonymous’dan açık bir tehdit gelmişti. Son günlerde Bitcoin toparlanmaya devam ederken Elon Musk, Bitcoin ile Tesla alımı konusunda piyasayı hareketlendirebilecek yeni bir duyuru yaptı.

Bitcoin, hareketli günlerine geri mi dönüyor?Bitcoin, hareketli günlerine geri mi dönüyor?

Anonymous'dan Elon Musk'a büyük tehdit

Twitter üzerinden açıklama yapan Musk, kripto para madencilerinin temiz enerji kullanımı yüzde 50 eşiğine çıktığında Bitcoin ödemelerini yeniden kabul etmeye başlayacaklarını açıkladı. Buna ek olarak Bitcoin piyasasını hareketlendirmemek için de harekete geçtiğinin altını çizen Musk, Tesla şirketinin sahip olduğu yüzde 10’luk bir Bitcoin satışını onayladığını açıkladı. Musk, Syngia CEO’su Magda Wierzycka tarafından yakın zamanda yapılan tüm suçlamalarında “yanlış” olduğunu belirterek Bitcoin’i pompaladığını ve değerini düşürdüğünü yönündeki iddiaları da reddetti.

Elon Musk’ın açıkladığı yüzde 10‘luk BTC satışını, Centibillionaire tarafından da doğruladı. Tesla, BTC fiyatını değiştirmeden test etmek amacıyla sadece yüzde 10‘luk bir satış yaptı. Ark Investments’ın yaptığı bir açıklamaya göre, Bitcoin madencilerinin yüzde 70’inden fazlası halihazırda yenilenebilir enerjiden güç almakta ve Çin’in kripto madenciliği endüstrisindeki devam eden baskısının Bitcoin’in yeşil güce geçişini hızlandıracağı düşünülüyor.

 

 


Square, yeni bir Bitcoin donanım cüzdanı üzerinde çalışıyorSquare, yeni bir Bitcoin donanım cüzdanı üzerinde çalışıyor
Bitcoin Nasıl Alınır?Bitcoin Nasıl Alınır?

PAYLAŞ