Elon Musk, BFR Roketinin Adını Değiştirildiğini Duyurdu! - Haberler - indir.com

Elon Musk, BFR Roketinin Adını Değiştirildiğini Duyurdu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-20 14:49:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Twitter'da BFR roketi hakkında bazı açıklamalarda bulunan Elon Musk, henüz yapım aşamasında bulunan bu BFR roketinin adının değiştirildiğini duyurdu ve gelecekte roketin yıldızlararası yolculuklarda kullanılabileceğini belirtti.

Elon Musk, BFR Roketinin Adını Değiştirildiğini Açıkladı!

21. yüzyılın en çok konuşulan iş adamlarından birisi olan Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarla tekrar gündeme geldi. SpaceX'in henüz inşa etmediği fakat inşa ettiğinde en büyük roketi olacak olan BFR roketi hakkında konuşan Musk, bu roketi tekrar isimlendirdiklerini duyurdu. Elon Musk'ın açıklamalarına göre BFR roketinin yeni adı Starship olacak. Ancak bu roket yalnızca geminin yük ve yolcu taşıyan kısmının adı haline gelecek. 

Elon Musk, dava açtığı eski çalışanına mail attıElon Musk, dava açtığı eski çalışanına mail attı

Starship'i Dünya'nın yer çekiminden kurtaracak olan roketin adı ise Super Heavy roketi olacak. Dolayısı ile yeni uzay aracının adı tam olarak Starship Super Heavy olacaktır. Bu ismin üzerine tepki olarak bir kullanıcı, "Yıldızlararası bir görev gerçekleştirmeyen uzay gemisi, 'Starship' ismini alamaz" tweetine hızlı bir şekilde cevap veren Elon Musk, "Sonraki sürümleri yapacak" dedi. Yani buradan anlayacağımız üzere Elon Musk, ilerleyen zamanlarda SpaceX şirketi sayesinde yıldızlararası görev yapmayı planlıyor. İnşa edilecek olan bu devasa uzay gemileri ile gezegenler arası seyahat değil, yıldızlararası seyahat yapılabilecek. 

Ama en azından şu anlık yukarıda anlattıklarımız mümkün olamayacak. Çünkü Dünya'ya en yakın yıldız sistemi olan Alfa Centauri bile, Güneş'ten 4.3 ışık yılı uzaklıkta bulunuyor. Yani ışık hızına ulaşamadığımız sürece bu şekilde bir seyahat yapmak çok uzun zaman alacaktır. Özellikle de insan hayatı düşünüldüğü zaman bu yolculukların mümkün olmadığını belirtelim. Daha insanoğlu ışık hızının %1'lik bir bölümüne bile ulaşamadı. Yani bu derece bir hızda gezegenler arası seyehat bile yapamazken, yıldızlararası seyahat yapmak mümkün değil. Belki ilerleyen zamanlarda roketlerin hızlarını artırmayı başarırsak gezegenler arası seyahat yapabiliriz fakat yıldızlararası seyahat yapmak için daha çok zamanımız var. Belki de bu seyahatleri şu anda okurlar göremeyecek. Fakat Elon Musk'ın bu planları konusunda oldukça istikrarlı olduğunu söyleyelim. Malum kendisi uzaya araç fırlatmış biri olarak son günlerde oldukça sık anılır oldu.


Twitter,Elon Musk'ı yasakladıTwitter,Elon Musk'ı yasakladı
Elon Musk, Twitter'dan Tesla hakkında olumsuz paylaşım yapanları şikayet ediyorElon Musk, Twitter'dan Tesla hakkında olumsuz paylaşım yapanları şikayet ediyor
Canlı yayın esnasında elektrikli uçak yapacağım diyen Elon Musk, uyuşturucu içtiCanlı yayın esnasında elektrikli uçak yapacağım diyen Elon Musk, uyuşturucu içti

PAYLAŞ