Elon Musk ABD'deki kripto para vergilenmesi hakkında konuştu - Haberler - indir.com

Elon Musk ABD'deki kripto para vergilenmesi hakkında konuştu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-09 18:00:13
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

Amerika Birleşik Devletleri‘nde kripto paralarla ilgili bir tartışma gündeme geldi.

Öğrenilene göre yeni altyapı yasasında bulunan iki önemli yasa değişiklik isteği mecliste oylanacak. Yasa değişikliğiyle birlikte ABD ile sınırlı kalmayacak ve tüm dünyayı etkileyecek önemli yasaklar kapıda.

Merkez Bankası kripto paralar için ilk çalışamaları duyurduMerkez Bankası kripto paralar için ilk çalışamaları duyurdu

ABD’de partiler anlaşarak 1 trilyon dolar’ın ayrıldığı bir altyapı yasa ortaya çıkarttılar. Yasanın kapsamı ise pek çok Amerikalı vatandaşını olumlu yönden etkileyecek. 1 trilyon doların harcanacağı yasanın kapsamında yüksek hızlı internetin çok geniş çapta yaygınlaştırılması, daha iyi yollar ve köprüler yapılması, toplu taşımanın ve temiz içme suyu sistemlerinin iyileştirilmesi, iklim değişikliği ile mücadele edilmesi, güç şebekelerinin modernize edilmesi ve elektrikli araçların yaygınlaşması için önemli madeller bulunuyor.

Google kripto para reklam yasağına son verdi

Hazırlanan yasanın senatoya sunulmadan önce iki senatörden bir anda kripto paraları kapsayan iki farklı yasa değişikliğinin altyapı yasasına dahil edilmesi gerektiği görüşünü beyan etti. Önerilen yasa değişikliğine bakıldığımızda Bitcoin gibi Proof of Work (PoW) mekanizmasını kullanan kripto paralar şimdilik muafiyetini koruyor gibi görünse de Cardano gibi Proof of Stake (PoS) konseptini kullanan kripto paralar büyük bir vergi tehdidi altına giriyor. Bu önerinin ardından Beyaz Saray’dan değişiklikleri destekleyici bir açıklama geldi.

Senatör Ron Wyden, Pat Toomey ve Cynthia Lummis tarafından daha önceden sunulan ve senatodan geçmesi beklenen yasa önergesine göre de geniş çapta kripto madencileri ve geliştiricilerini de “borsacı” tanımının dışında kalacak ve bu sayede tanıma uyan kişiler “borsacı” tanımının gerektirdiği üzere müşterilerini ABD Gelir İdaresi’ne bildirmek zorunda kalmayacaktı. Bu yasanın kabul edilmesi madencilerin spesifik müşterileri olmadığı için bu onları oldukça zor durumda bırakması anlamına geliyor.

ABD Başkanı Joe Biden’ın desteğini alan bu yasa değişikliği önergesiyle toplanan vergilerden çıkaracağı yeni altyapı yasasına 28 milyar dolarlık bir fon kazandırmayı hedefliyor. Ancak sektörün önde gelen isimlerine göre bu vergi toplamak değil. Buda kripto piyasasını ABD’den uzaklaştırmak anlamına gelmekte. Baş Hukuk Müşaviri Jake Chervinsky ise konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda bu yasasnın uygulanmasının imkansız olduğunu ve bu yasa değişiklikleriyle kripto endüstrisi istemli olarak bitirileceğini söyledi. Kripto paralar ve sivil özgürlük avukatı olan Martha Belcher gibi isimler de bu yasa değişikliğinin anonim kripto para transfer işlemlerini imkansız hale getireceğini söylüyor.

Messari araştırma şirketinin kurucusu Ryan Selkis’e göre ise ABD hükümetinin bu gülünç planının amacı yalnızca endüstriyi sakatlamak olacak.

Ünlü kripto para alım satım platformu olan Coinbase, CEO’su Brian Armstrong ise madencilerin, doğrulayıcıların, akıllı kontrat yapanların ve açık kaynak geliştiricilerinin “borsacı” tanımına girmesini anlamsız bulduğunu ve bu tanımın gerektirdiği 1099 formlarının doldurulmasının imkansız olduğunu ifade etti. Elon Musk ise Brian Armstrong’a Twitter üzerinden verdiği yanıtla destekledi.

Elon Musk tweet’inde şu ifadeleri kullandı:

“Katılıyorum, şu anda kripto para teknolojilerinde kazanan veya kaybeden teknolojileri seçme sırası değil. Bu aceleci yasaların acilen çıkmasını gerektiren hiçbir kriz mevcut değil.”

Kripto para birimini destekleyen isimlerden söz konusu yasa değişikliyle ilgili karşıt açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu yasa değişikliğinin kabul edilmesi durumunda PoS kripto paraların haricinde DeFi platformları da olumsuz yönde etkilenecek.

 


Google kripto para reklam yasağına son verdiGoogle kripto para reklam yasağına son verdi
Mastercard kripto kart için çalışmalara başladı!Mastercard kripto kart için çalışmalara başladı!

PAYLAŞ