Elektrikli scooterlar tehlike arz ediyor mu? - Haberler - indir.com

Elektrikli scooterlar tehlike arz ediyor mu?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-16 16:20:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Bugün büyük şehirlere bakıldığı zaman dünyanın her yerinde bisiklet kiralama servisleri var. Bu bisikletler kaldırımları ve yolları kaplayarak her geçen gün sayıları artıyor. Fakat şimdilerde sokaklarda yaygınlaşan yeni bir ulaşım aracı mevcut. Kaldırımda yürüdüğünüz zaman bu ulaşım aracı her an yanınızdan geçebilir. Peki bu ulaşım aracının adı ne? Tabi ki de scooterlar. 

Kiralanabilir ulaşım araçları arasında yerini almaya başlayan scooterlar, son dönemlerde elektrikli olması ile beraber rabet daha fazla arttı ve sokaklarda mevcut sayısıda doğal olarak arttı. Amerika Birleşik Devletleri'nde elektrikli scooterların paylaşımlarını ilk başlatan şirket Bird, bu yıl Eylül ayında birinci yıldönümünü 10 milyondan fazla sürüş istatisliği yakalaması ile kutlama gerçekleştirdi. Amerika Birleşik Devletleri'nde ve Avrupa Birliği ülkelerinde Bird'ün 2 milyonu aşkın kullanıcıya sahip olduğu raporlarla yayınlandı.  Kasım ayında Meksiko'da elektrikli scooterlarını kullanıma sunan Bird, Brezilya'da da şube açmayı planlıyor. 

50 bin Parislinin elektrikli scooter kullanıyor

Forbes Dergisi'nde yayınlanan bir habere göre geçtiğimiz yaz Paris'te hizmet vermeye başladıktan sonra 2 ay gibi kısa bir sürede 50 bin Parislinin elektrikli scooter kullandığı öğrenildi. Fransa'nın başkenti ise alternatif ulaşım aracı kullanmayı seven halk ise Bird'ün yanında bir de Lime isimli şirketin elektrikli scooterlarını kullanmaya başladı. Lime Şirketi ise  Auckland'den Santiago'ya, Portland'dan Singapur'a kadar çok sayıda kentte 13 milyondan fazla sürüş gerçekleştirdiğini ifade ederek ciddi bir iddiada bulundu. Silikon Vadisi'nde kurulan Lime ve Bird şirketlerinin değerleri sırası ile 1,1 milyar Dolar ve 2 milyar Dolar. 

MetroBike, dünyada kamusal kullanıma açık 18 milyon bisiklet bulunuyor

Gelişmiş ülkelerde çok hızlı bir şekilde büyüyen elektrikli scooter şirketleri, dünyanın diğer ülkelerinde de bunu başarabilecek mi hep birlikte göreceğiz. Bisiklet paylaşımının yükselişi şehirliler için hem temiz, hem kolay, hem de alternatif ulaşım yöntemlerine yatırım yapan şirketlerin önündeki iş gücünü gösteriyor. Bisiklet paylaşımı danışmanlık şirketi olan MetroBike, dünyada kamusal kullanıma açık 18 milyon bisiklet bulunuyor, Ve biraz geçmişe döndüğümüz zaman ise 2016 yılında döndüğümüzde bu rakam 2.3 milyon olduğunu bize gösteriyor. Bisiklet paylaşımı danışmanlık şirketi olan MetroBike göre dünyada kamusal kullanıma açık 18 milyon bisiklet mevcut. 

Dünya çapında bin 600 bisiklet paylaşımı programı bulunuyor

Firma tarafından kurulan Bike-Sharing Map yani Bisiklet Paylaşımı Haritası isimli internet sitesinin raporlarına göre Tahran'dan Havana'ya, Cape Town'dan Abu Dhabi'ye dünya çapında bin 600 bisiklet paylaşımı programı bulunuyor. Dünyanın en kirli havasına sahi olan ve bu kirli havasını değiştirmek için çeşitli projeler yürüten Çin ise 300'den fazla kentte bu tür servislerde 10 milyon bisiklet bulunduğunu biliyor muydunuz? Elektrikli scooterlar ise şehirli insanların kısa yolculuklarına yardım eden bu pazardan pay almak istiyor. Bird şirketin söylediklerine göre şehirlerdeki araba yolculuklarının %40'ının 5 kilometreden kısa olduğunu ve bu sebepten ötürü alternatif ulaşım yöntemleri ile ikame edebilecek. 

 

 





PAYLAŞ