Elektrikli BMW ix3 yenilenerek tanıtıldı! - Haberler - indir.com

Elektrikli BMW ix3 yenilenerek tanıtıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-12 14:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyaca ünlü otomotiv üreticisi BMW'nin elektrikli SUV sınıfındaki modeli iX3'te makyajla birlikte artık M Sport paketi standart olarak geliyor. Bu sayede iX3'ün iç mekanında da yeniliklerin yanı sıra daha sportif bir görünüme sahip olacak.

Alman otomotiv devi BMW, elektrikli SUV sınıfındaki temsilcisi iX3'ü yeniden tasarladı. Görünümü ve teknolojileri küllerinden doğan 2022 BMW iX3, ilk kez bu senenin Eylül ayında Münih'teki fuarda sergilenecek.

BMW ve Mercedes'ten Ortak Elektrikli ArabaBMW ve Mercedes'ten Ortak Elektrikli Araba

Yenilenen BMW iX3 özellikleriyle neler sunuyor?

Yenilenen BMW iX3'ün tasarımına baktığımızda ilk etapta LED farların inceldiği göze çarpıyor. Şirket bu modelde kullanıcılarının istediğine bağlı olarak lazer farlar da sunuyor. Diğer yandan M Sport paketi artık iX3'te standart hale gelmiş durumda. Bu sayede yenilenen ön ve arka tamponlar elektrikli SUV'a hem daha sportif, hem de agresif bir görünüm kazandırmış. Aerodinamik tasarıma sahip 19 veya 20 inçlik jantlarla tercih edilebilen BMW iX3'ün arka bölümündeyse 3D tasarım efektine sahip LED stoplar yer alıyor.

BMW ve Mercedes'ten Ortak Elektrikli Araba

Ayrıca 2022 BMW iX3'ün iç mekanında da birtakım güncellemelerde var. Bu alanda ilk göze çarpan detay ise yeni M Sport direksiyon. Yenilenen konsolda 12.3 inç dijital gösterge paneli ve aynı boyutta multimedya ekranı görev ürtlenmiş. Bunun yanı sıra havalandırma menfezlerinin, klima kontrollerinin ve vites topuzu dahil orta konsolda yer alan tüm düğmelerin yenilendiğini de net bir şekilde görebiliyoruz. Standart olarak sunulan yeni spor koltuklara da isteğe göre delikli 'Sensatec' suni deri ya da deri döşeme seçeneği eklenmiş durumda.

BMW iX3 modelinde 286 beygir güç ve 400 Nm tork üreten bir elektrik motoru yer alıyor. Arka aks üzerine konumlandırılmış olan bu motor 80 kWsa'lik bataryadan besleniyor. 0-100 km/s hızlanmasını 6.8 saniye gibi etkileyici bir sürece tamamlayan elektrikli SUV'un maksimum hızı ise 180 km/s ile sınırlandırılmış durumda. Tek şarjla elde edilebilen maksimum menzil değeri de WLTP ölçümlerine göre 460 kilometre olarak kaydedilmiş. Araçtaki 150 kW hızlı şarj özelliği sayesinde ise10 dakikalık şarjla yaklaşık 100 km menzil elde etmek mümkün. Standart priz üzerinden bataryanın tam dolu hale gelmesi ise 7.5 saat olarak açıklandı.

Yeni BMW iX3 Avrupa'da Inspiring ve Impressive olmak üzere iki farklı donanım seviyesiyle satışa çıkarılacak. Giriş seviyesinde metalik boya, panoramik cam tavan, otomatik bagaj kapağı, adaptif süspansiyon, elektrikli ayarlanabilir koltuklar, spor direksiyon ve üç bölgeli otomatik klima kontrolleri yer alırken, üst pakette ise bu özelliklere akustik cam ve 20 inç jantlar eklenmiş. Bunların yanı sıra üst modelde head-up display, Vernesca deri ve Harman Kardon premium ses sistemi de bulunacak.

Yeni BMW iX3 modeli bu senenin Eylül ayında Çin'de üretim bandına çıkacak. Avrupa'daki başlangıç fiyatının KDV dahil 67,300 Euro olduğu açıklandı. BMW iX3 eski kasası ülkemizde de satılıyor ve güncel fiyatı 1.088.700 TL


Android Auto, önümüzdeki yıl BMW'ye geliyorAndroid Auto, önümüzdeki yıl BMW'ye geliyor
BMW iDrive güncelleniyor!BMW iDrive güncelleniyor!

PAYLAŞ