Elektrik, Doğalgaz ve GSM Abonelikleri artık e devlette! - Haberler - indir.com

Elektrik, Doğalgaz ve GSM Abonelikleri artık e devlette!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-21 20:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Türkiye'de uzun zamandan beri vatandaşların beklentisi haline gelen elektrik, doğalgaz ve GSM abonelik işlemleri e devlet'e taşındı. Artık abonelik başvuruları internet üzerinden yapılabilecek. 

E-Devlet Üzerinden Alabileceğiniz Hizmetler Nelerdir? 

E-Devlet' den sonra dev bir hizmet :Tek KapıE-Devlet' den sonra dev bir hizmet :Tek Kapı

Son dönemlerde e devletin çok daha kapsamlı hale gelebilmesi adına çalışmalar sürdürülürken yeni dönem için Türkiye'nin portalı çok daha kapasiteli bir hale getirildi. Öyle ki yapılan açıklamalar ile birlikte elektrik, doğalgaz ve GSM abonelikleri için internet üzerinden başvuru yapılacağı belirtildi. Bu yeni sistem, evrak toplama, kurumlarda sıra bekleme derdini ortadan kaldıracak.

Yeni hizmetler pratik çözüm sunuyor

Hizmete sunulduğu günden itibaren 40 milyona yakın kullanıcıya ulaşmayı başaran e devlet, aynı zamanda anlık 100 bin kullanıcıya hizmet verebilecek kapasitesi ile dikkat çekiyor. Bu yenilik ile ilgili hükümet tarafından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, e devlet sisteminin özellikle vatandaşlara ve özel sektöre büyük bir destek sağladığını ve her gün yeni eklenen servisler ile birlikte bu hizmet alanının çok daha gelişmiş çözümler sunacağını söyledi. 

Yurtdışından gelen telefonu e-devlet'e kayıt işlemleri

Mart ayı itibari ile başvuru yapılabilecek

Mart ayı itibariyle elektrik, doğalgaz ve GSM operatörlerine abonelik işlemleri yapacak vatandaşların e devlet üzerinden bu işlemlerini kolay bir şekilde yapacağını söyleyen Fuat Oktay, bu sayede zamandan büyük bir tasarrufun sağlanacağını ve aynı zamanda da kamu yükünün azaltacağını ifade etti.

Herhangi bir abonelik noktasında gerçekleştirilen tüm işlemlerin tamamının e devlet üzerinden yapılabilecek olması, vatandaşların aynı zamanda diğer kurumlara giderek evrak toplamasın ortadan kaldıracak ve zamandan büyük bir tasarruf sağlayacak. Başvurular sonrasında edevlet üzerinden sağlanacak ek belgeler ile birlikte başvuru alacak kurumlar da başvuru hemen işleme koyabilecek Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay'ın konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda en dikkat çeken diğer bir detay ise önümüzdeki dönemlerde yapay zeka ile desteklenecek pek çok farklı hizmetinde e devlet bünyesinde sunulacağını söylemesi oldu. 

Vatandaşların e devlet üzerinden yapacağı bu işlemlerde herhangi bir ek hizmete ihtiyaç olmayacağı gibi sadece başvuru ekranlarındaki formları doldurması yeterli olacak.

e-Devlet'ten bir bomba daha: Miras sorgulama 


E-Devlet'e İki Yeni Hizmet Daha GeldiE-Devlet'e İki Yeni Hizmet Daha Geldi

PAYLAŞ