Electronic Arts'ı Dolandırarak Milyon Dolarlar Kazandılar - Haberler - indir.com

Electronic Arts'ı Dolandırarak Milyon Dolarlar Kazandılar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-23 12:32:42
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

EA'nın açığını yakalayan bazı oyuncular, bu durumdan faydalanarak EA'yı dolandırdılar. Oyuncular, Ultimate Team'deki maçlarını tamamlanmış göstererek, EA'dan milyon dolarlar kazandılar.

Electronic Arts, siber suçların arttığı bu dönemlerde, sanal korsanların tuzağına düştü. Son günlerde, ABD'nin en büyük güvenlik güçlerinden biri olan FBI, EA'ya ait bir soruşturmanın peşine düştü. FBI tarafından verilen bilgilere göre, bir grup FIFA oyuncusu, FIFA'nın Online modlarında kullandığı üçüncü parti programlarla Electronic Arts'ın üzerinden ciddi meblağda paralar kazandı. Bu suça ortak olduğu düşünülen oyunculardan bir tanesi tespit edilerek, mahkeme karşısında çıkarıldı. Oyuncular, yapmış oldukları dolandırıcılık sistemi sayesinde yaklaşık olarak 15 ' 19 milyon dolar para elde ettiler.

Son günlerde gerçekleşen siber ve sanal korsanlık suçlarına bir yenisi daha eklendi. Bir grup oyuncu, FIFA'nın Online modları üzerinde üçüncü parti programları kullanarak, FIFA Coins topladılar. Bu suçu işleyenlerden birisi olduğu düşünülen Anthony Clark, FBI tarafından teşhis edilerek mahkeme karşısında çıkarıldı. Anthony Clark ve onunla beraber suçu işleyen arkadaşlarının, oyundan topladıkları coinsler sayesinde, yüklü miktarda para elde ettikleri biliniyor. Fifa coins, FIFA'nın Online modlarda kullanılan oyunun para birimi. Oyunda coins kazanmak isteyen oyuncular, maç yaparak bu paraları elde ediyorlar. Sanal korsanlar, bu coinsleri elde etmek için önce Electronic Arts'ın kendi sunucularına sahte veriler gönderdiler. Sonrasında bu verilerle işlemi gerçekleştirerek, kendilerini grup maçları yapıp kazanmış olarak gösterdiler. Maçları kazanmış olmaları da, Anthony Clark ve arkadaşlarına coins kazandırdı.

FBI ve Electronic Arts tarafından sunulan raporda, Anthony Clark ve arkadaşlarının bu işlemi 2013 yılından bu yana yaptıkları bilgisi yer alıyor. Soruşturma kapsamında Anthony Clark'ın banka hesaplarını kontrol altına alan FBI, hesaplarda toplamda 2,8 milyon dolar olduğunu saptadı. Bunun dışında, Clark'ın arkadaşlarının 2014 yılında lüks arabalar aldığı bilgileri elde edildi. İlk celsesi gerçekleştirilen davanın ne kadar süreceği hakkında bilgi paylaşımında bulunulmadı.

 





PAYLAŞ