Electronic Arts'dan kötü haber! 350 kişi işten çıkarılıyor. - Haberler - indir.com

Electronic Arts'dan kötü haber! 350 kişi işten çıkarılıyor.

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-28 11:21:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Gerek geliştirdiği oyunlar ile gerek marka adı ile piyasada oldukça güçlü bir isim olarak bilinen Electronic Arts şirketi çeşitli sebeplerden dolayı küçülmeye gidiyor. Küçülmeye gitme sorunu elbette ki en büyük çalışanları etkiledi. Electronic Arts bu kararı sebebiyle 350 kişiyi işten çıkarma kararı aldı. Teknolojik gelişmeler sayesinde piyasada ciddi bir rekabet ortamı oluştu. Bazı şirketler küçülürken bazıları ise daha da büyümeye yönelik hareket etti. Bu rekabete fazla dayanamayan oyun geliştirici firma Electronic Arts maalesef küçülme yolunda ilk adımları attı. Genellikle geliştirdiği oyunların başarısı ile gündemde yer alan şirket bu sefer üzücü bir habere ev sahipliği yapıyor. 

Electronic Arts Önemli Oyunların İstatistiklerini Paylaştı!Electronic Arts Önemli Oyunların İstatistiklerini Paylaştı!

Electronic Arts, küçülme yolunda

Oyun sektörünün en güçlü isimlerinden biri olan Electronic Arts şirketi, yaşadığı ekonomik sıkıntılar sebebiyle şirketi küçültme kararı aldı. Tamamen yok olmaktansa küçülmenin çok daha doğru olacağın düşünen şirket, ilk adım olarak 350 çalışanı ile yollarını ayırmakla yaptı. Oyun geliştiricilerinin en bilindik ismi Electronic Arts, oyun geliştirme aşamasında kullandıkları stratejilerini değiştirmek amacıyla geliştirme, yayınlama ve pazarlama alanında görev yapan 350 kişiyi işten çıkardığını resmi olarak duyurdu.

Söz konus işten çıkarma ile ilgili açıklama gecikmedi. Açıklama bizzat şirket CEO'su Andrew Wilson tarafından yapıldı. CEO Andrew Wilson, yaptığı açıklamada bu kararın son derece zor alındığını dile getirdi. Aynı zamanda bu tür kararların alınmasının son derece önemli olduğunu söyleyen Wilson, Electronic Arts ekibinden ayrılan tüm çalışanların tüm haklarının yerine getirileceğinin bilgisini verdi. Alınan bu karar doğrultusunda şirket küçülmeye giderken aynı zamanda zihniyet değişikliği de yapacak. Popüler oyun şirketi olan Electronic Arts, son zamanlarda oyuncuların hedefi olmuştu. Bunun sebebi ise, geliştirdiği tüm oyunların online oynanması, hikayenin çok önemli bir aşamada olmaması ve en çok eleştiri alan nokta ise, microtransactions sistemi olarak görülüyor. 

Bu gibi sorunların karşısında şimdi de işten çıkarmalar ile gündemde yer alan şirket bu konu ile alakalı da eleştirilerin karşısında kalabilir. Yaşanan olaylar son derece kötü olsa da şirket bu şekilde bir karar aldıysa bunun daha sağlıklı olacağının düşüncesindedir. Oyun alanında çok daha aktif çalışmalara imza atması beklenen Electronic Arts'ın yakın zamanda büyük işle ile karşımıza çıkması bekleniyor. Hem oyun açısından hem de kendi gelişimi açısından güçlü çalışmalar ile piyasada yerini alırsa çok daha gelişim göstereceği düşünülüyor. Rekabete katılmak için Electronic Arts'ın oldukça sistematik ve güçlü adımlar atarak ilerleme kat etmesi gerekiyor. Şirket konu ile alakalı daha fazla açıklamada bulunmadı. 

 


Electronic Arts'ı Dolandırarak Milyon Dolarlar KazandılarElectronic Arts'ı Dolandırarak Milyon Dolarlar Kazandılar
Electronic Arts Gamescom planını açıkladıElectronic Arts Gamescom planını açıkladı
Electronic Arts, Respawn Entertainment'ı Satın AldıElectronic Arts, Respawn Entertainment'ı Satın Aldı

PAYLAŞ