Electronic Arts, Respawn Entertainment'ı Satın Aldı - Haberler - indir.com

Electronic Arts, Respawn Entertainment'ı Satın Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-09 20:00:00
Editör : Ercan Kızılkoca
Kategori : Oyun

Titanfall serisinin geliştiriciliğini yapmış olan Respawn Entertainment, her ne kadar da birincil olarak Electronic Arts için oyunlar geliştiriyor olsa da, esasında şirkete ait bir stüdyo hiç bir zaman olmadı. Fakat artık durum değişti. 

Electronic Arts, Amerikan menşei stüdyoyu satın aldığını açıklamıştı. Yani Respawn Entertainment, artık tamamı ile Electronic Arts için oyun geliştirecektir. Bu açıklama ile bağlantılı olarak da geliştirilmekte olmuş olan yeni Titanfall oyunu, üçüncü kişi bakış açısından oynanacak olan bir Star Wars oyunu ve şimdilik ismi konulmamış bir VR oyunu da duyuruldu. Yeni Titanfall oyunu ile ilgili herhangi bir açıklama ve duyuru bulunmuyor iken, Star Wars oyunu ise God of War III oyununun da yönetmenliğini yapmış olan Stig Asmussen tarafından yönetilecektir. 

Öte yandan, her ne kadar Electronic Arts tarafından satın alınmış olsa da, 2022 yılına kadar kontrolü elinde tutacak olan Respawn Entertainment stüdyosundan Vince Zampella, işten çıkartmaların veya kuruluş ile ilgili büyük değişikliklerin yaşanmayacağını ve halihazırdaki projelerin de planlandığı gibi devam edeceğini belirtmiştir.

Son olarak da, Electronic Arts, Amerikan menşei stüdyoya, stüdyo çalışanları için önümüzdeki dört sene için $164 milyon dolar miktarındaki uzun dönem kaynak ile birlikte $151 milyon dolarlık bir ön ödeme yapacak. Buna ek olarak da, eğer stüdyo ve projeleri performans açısından da önemli bir aşamaya gelirler ise de ek olarak $140 milyon dolar miktarında bir ödeme de yapılacak.

 

 





PAYLAŞ