Electronic Arts Codemasters'ı 1.2 milyar dolara satın aldı - Haberler - indir.com

Electronic Arts Codemasters'ı 1.2 milyar dolara satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-19 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz aylar içerisinde anlaşma gerçekleştirilen Electornic Arts’ın Codemasters satın alım işlemi resmi olarak sonlandı. EA, Codemasters’ı 1.2 milyar dolara satın alarak kendi bünyesine kattı. Oyun dünyasının en büyük şirketlerinden biri olarak adından söz ettiren Electronic Arts, geçtiğimiz aylar içerisinde anlaşmaya vardığı Codemasters’ı satın aldı.

1986 yılında David ve Richard Darling kardeşler tarafından kurulan ve yayınladığı yarış oyunları ile adından söz ettiren Codemasters artık Electronic Arts’ın bünyesinde bir stüdyo olmuş durumdadır. Daha önce ise açıklandığı üzere Electronic Arts’ın Codemasters’ı satın almak için ödediği ücret 1.2 milyar dolar.

Electronic Arts, Respawn Entertainment'ı Satın AldıElectronic Arts, Respawn Entertainment'ı Satın Aldı

Gerçekleşen bu satın alımın sonucunda Electornic Arts’ın daha önce de açıklandığı üzere yarış oyunlarında yeni deneyimler görmek mümkün olacak. Resmi olarak bir açıklama yapılmamış olsa da Codemasters’ın Electronic Arts’ın sahip olduğu ve uzun yıllardır istenileni vermediği Need for Speed serisine de el atması bekleniyor. Bu satın alım işleminin direk olarak geliştirmeleri yakın zaman içerisinde görmek mümkün olacak gibi. Şu an için en büyük beklenti Codemasters oyunlarının EA Play’e eklenmesi yani aynı zamanda Xbox Game Pass’e de eklenmesi olacaktır. Şu an için resmi bir açıklama yapılmadı ancak yakında büyük bir ihtimalle eklenecek gibi gözüküyor. 


Electronic Arts'dan kötü haber! 350 kişi işten çıkarılıyor.Electronic Arts'dan kötü haber! 350 kişi işten çıkarılıyor.
Electronic Arts, FIFA 20'deki çalma listesini yayınladıElectronic Arts, FIFA 20'deki çalma listesini yayınladı
Electronic Arts hackerların saldırısını engelledi!Electronic Arts hackerların saldırısını engelledi!

PAYLAŞ