Electroinic Arts hackerların kurbanı oldu - Haberler - indir.com

Electroinic Arts hackerların kurbanı oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-11 14:00:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

İllegal bir forumda Electronic Arts kaynak kodlarının satışa çıkması ile birlikte şirketin saldırıya uğradı öğrenildi.

Son dönemlerde oyun geliştiricilerine yönelik yapılan saldırılar giderek artmaya başladı. Bu saldırılardan son olarak etkilenen şirket ise Electronic Arts oldu. Şirket sistemlerindeki mevcut bir açıktan yararlanan saldırganlar, 780 GB’lık bir veriyi ele geçirdi. Mevcut veriler oldukça önemli olduğu gibi değerinin de yüksek olduğu belirtiliyor. Zira şirket tarafından yapılan incelemelerde Frostbite oyun motorunun kaynak kodları ve önemli araçların yer aldığı verilerin ele geçirildi açıklandı.

EA Games Battlefield 6 için Need For Speed'i askıya aldıEA Games Battlefield 6 için Need For Speed'i askıya aldı

EA’nın kalbine eriştiler!

Electronic Arts her ne kadar mevcut açığı tespit ederek gerekli güvenlik önlemlerini alsa da çok yüksek boyuttaki bir veri ele geçirilmiş durumda. Mevcut verilerin önemli olmasının nedeni ise Electronic Arts tarafından piyasaya sunulan oyunların büyük bir bölümünün Frostbite oyun motoru kullanarak yapılması. Bu nedenle mevcut verileri ele geçirecek olan şirketler, Electronic Arts’ın kullandığı sistemi daha kolay bir şekilde çözebilecek ve oyun geliştirmelerine yönelik önemli verilere ulaşacak. 

FIFA 21 tamamen ele geçirilmiş olabilir!

Electronic Arts yapılan saldırıyı doğrulasa da bu saldırının hangi oyunları etkilediği ve saldırının zararlarına yönelik net açıklanmalar yapmadı. Bazı kaynaklarda yer alan bilgilerde piyasaya son olarak sunulan FIFA 21'in de tüm kaynak kodlarının ele geçirildiği belirtildi. Üstelik illegal bir forumda yer alan bu veriler satışa dahi çıkarılmış durumda. 

“Kullanıcı verileri etkilenmedi”

Electronic Arts tarafından yapılan açıklamada üzerinde önemle durulan konulardan bir tanesi de kullanıcı verileri oldu. EA yetkilisi tarafından yapılan açıklamada, herhangi bir kullanıcı verisinin çalınmadığı ve bu konuda herhangi bir riskin bulunmadığı ifade edildi. Şirket şu anda gerekli mercilere başvuru yaptı ve olayın açığa kavuşturulmasını bekliyor. 

Son kurban Electronic Arts oldu

Electronic Arts’tan önce son olarak 2021 yılının Şubat ayında Cyberpunk geliştiricisi CD Projekt Red saldırıya uğramıştı. Birkaç oyunun kaynak kodunu ele geçiren saldırganlar, oyun kodlarını online forumlar üzerinden açık artırmaya çıkararak satmaya çalışmıştı. 2020 yılının Kasım ayında ise Street Fighter ve Resident Evil'in yapımcısı Capcom, 350.000'e kadar kişinin kişisel bilgilerinin çalınmasıyla gündeme gelmişti.



PAYLAŞ