El Salvador hükümetinden vatandaşlarına Bitcoin hediyesi - Haberler - indir.com

El Salvador hükümetinden vatandaşlarına Bitcoin hediyesi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-25 16:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

El Salvador hükümeti, her bir yetişkin vatandaş için 30 dolar değerinde Bitcoin vereceğini açıkladı. El Salvador, BTC’yi yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke olurken, Bitcoin airdrop yapılacağı resmen duyuruldu. El Salvador’un Bitcoin gündemi ve yenilikleri karşımıza gelmeye devam ediyor. Henüz kısa süre önce söz konusu ülkede Bitcoin, yasal para birimi olarak kabul edilmişti. Dünyada bir ilk olarak gündeme gelen bu durum sonrasında, şimdi ise El Savaldor, her bir yetişkin vatandaşa 30 dolar değerinde Bitcoin vereceğini açıkladı. Açıklamayı Cumhurbaşkanı Nayib Bukele, Cuma günü canlı olarak gerçekleştirdiği konuşmasında gerçekleştirdi.  

Bukele diğer yandan hem Android hem de iOS cihazlarda çalışan Chivo adlı bir Bitcoin cüzdanın da tanıtımını gerçekleştirdi. İspanyolca’da havalı için kullanılan bir terim olduğunu belirtelim.

Bitcoin Nasıl Alınır?Bitcoin Nasıl Alınır?

El Salvador, bedava Bitcoin dağıtacak

El Salvador vatandaşları söz konusu Bitcoin cüzdanına kayıt yaparak hediye Bitcoin’lerini alabilecekler. Kayıt için ise telefon numarası ile El Salvador kimlik numarası gerekecek. Bu Bitcion airdrop ile kullanıcıları kripto para kullanıma teşvik edileceği inanılıyor. El Salvador Cumhurbaşkanı, ulusal televizyondaki konuşmasında uygulamanın nasıl kullanılacağını adım adım anlatan bir rehber de hazırladıklarını belirtiyor.

Uygulama üzerinden dilerlerse, Bitcoin’ler ABD dolarına çevirilebiliyor. Chivo diğer yandan vatandaşların akıllı telefon internet kotasından da yemeyeceğini söylüyor. Bu noktada internete gerek duymadan uygulama kullanılabilecek. Bukele konu hakkında; “Bu cüzdan, cep telefonu bağlantısı olan her yerde çalışacak ve uygulamanın çalışması için mobil veri bağlantısı da gerekmiyor.” Diyor.


Bitcoin 41 bin dolar ile zincirleri kırmaya hazırlanıyorBitcoin 41 bin dolar ile zincirleri kırmaya hazırlanıyor
İlk o ülke maaşları Bitcoin ile ödenecek!İlk o ülke maaşları Bitcoin ile ödenecek!

PAYLAŞ