Ekstrem Spor Fotoğrafçılığınızı geliştirecek 7 adım - Haberler - indir.com

Ekstrem Spor Fotoğrafçılığınızı geliştirecek 7 adım

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-10 10:25:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Hareketli nesneleri ve olayları çekmek her zaman fotoğrafçılıkta uzmanlık gerektirirken, 7 adımda siz de ekstrem spor fotoğrafçılığınızı geliştirebilirsiniz.

Canon elçisi olan dünyaca ünlü spor fotoğrafçısı Samo Vidic fotoğraf tutkunları için öneriler sundu. Başarılı fotoğraflar için 7 adımda daha iyi fotoğraf çekilebileceğini söyleyen Vidic, sunduğu önerilerle sizi bir üst seviyeye çıkarıyor.

En İyi Fotoğrafçılık Uygulaması !En İyi Fotoğrafçılık Uygulaması !

Geceleri profesyonel fotoğraf çekmenizi sağlayacak 7 adım

Daha iyi ekstrem spor fotoğrafları için neler yapılmalı?

Ekstrem spor fotoğrafları için kişilerin 7 detaya dikkat etmesi gerektiğini belirten Vidic’e göre 7 önemli nokta şöyle;

Çekim öncesi hazırlık

En önemli bölüm çekim öncesi hazırlık. Vidic fotoğrafçılara parkuru dolaşarak çekim için alanın incelenmesi gerektiğini söylüyor. Bölge ne kadar iyi incelenirse etkinlik sırasında doğru pozisyon almak ve bu bölümden iyi kareler elde etmek de o kadar kolaylaşacak.

Doğal ışık kullanın

Vidic fotoğraflarındaki püf noktalardan birisini de doğal ışık olarak tanımlıyor. Ona göre en iyi fotoğraflar doğal ışıkta yakalanıyor. Bu nedenle fotoğraf çekerken siz de olabildiğince doğal ışığı kullanmaya çalışın. Bu konuda başarıya ulaşmak adına ise bol ışıklı bir günde bol bol pratik şart.

Güvenliği ihmal etmeyin!

Özellikle konu ekstrem sporlar olunca, güvenlik mutlaka düşünülmeli. Hem sporcuların hem de fotoğrafçıların güvenli olabilmesi adına gerekli olan tüm ekipmanların sağlanması ve aynı zamanda çekim alanının güvenli bir yer oluşturulması gerekiyor.

Dayanıklı ve çok yönlü lensler kullanın

Teknik ve pratikte ne kadar iyi olursanız olun doğru ekipmanlarla çalışmamak en büyük handikaplardan birisi. Başarısızlığa giden yolda yapılan en büyük hatalardan birisi olan doğru ekipman kullanmamak, Vidic için olmazsa olmazlardan. Vidic’in bu konudaki önerisi ise Canon EF 16-35mm f/2.8L III USM gibi geniş açılı lensler. Eğer mesafe uzaksa bu tür durumlarda ise Canon EF 70-200mm f/2.8L Is II USM ideal.

Yüksek çekim hızını kullanın

Spor çekimlerinde hiçbir detayın atlanmaması ve olabildiğince net fotoğrafların yakalanabilmesi adına çekim hızını olabildiğince yükseğe çekmek gerekiyor. 1/1000 sn. gibi minimum limitlerin es geçilmemesi önemli.

Derinliğe dikkat

Çekimlerde dikkat edilecek bir diğer husus ise kadraja nelerin girdiği. Eğer kalabalık bir alanda bulunan sporcuları çekmeye çalışıyorsanız bu tip durumlarda derinliği yakalamanız gerekiyor. Bu tür durumlarda ise 2,8 diyafram desteği olan bir lens kurtarıcı olacaktır.

Bol bol pratik

Her işte olduğu gibi ekstrem spor fotoğrafçılığında iyi bir seviyeye gelmek istiyorsanız bol bol pratik yapmanız şart. Ünlü fotoğrafçının önerileri doğrultusunda yapacağınız pratikler sizi sürekli iyileştirecek ve geliştirecektir.

Fotoğrafa yeni başlayan kişilerin ne kadar çok fotoğraf çeker ve fotoğrafları incelerse o kadar iyi olacağını söyleyen Vidic, farklı ortamlarda ve farklı ışıklarda yapılacak çekim çalışmaları sayesinde kişilerin farklı çekim alanlarına karşı iyi bir deneyim kazanacağını da söylüyor. Yeni başlayanlara Vidic’in önerdiği makine ise Canon EOS M50.


Huawei mobil fotoğrafçılık dönemini baştan yaratıyorHuawei mobil fotoğrafçılık dönemini baştan yaratıyor

Uluslararası Uzay İstasyonu Fotoğrafları Videosu


PAYLAŞ