Ekranı kırılan telefondan veriler nasıl alınır? - Haberler - indir.com

Ekranı kırılan telefondan veriler nasıl alınır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-05 11:54:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Günlük yaşantımımızın her anında akıllı telefonlarımızı kullanıyoruz. Fakat bu akıllı telefonlarımızın ekranları bazen kırılabiliyor. Yere düşürme veya darbe alması sebebiyle kırılan ekranları değiştirmek oldukça maliyetli bir iş olabiliyor. Bu şekilde ekranı kırılan telefon kullanıcıları, akıllı telefonların içerisindeki rehberlerini, resimlerini, dosyalarını, mesajlarını, videoları ve hesap şifrelerini kurtaramayacaklarını düşünüyor. Fakat Türkiye'nin profesyonel veri kurtarma alanındaki öncü firması olan Veri Kurtarma Hizmetleri'nin Genel Müdürü bu konuda açıklama yaptı.

Ekranı kırılan telefondan veriler nasıl alınır?

Akıllı telefonların ekranları, dikkatli kullanıcıların bile çoğu zaman kırık ve çizik telefonlara sahip olmasına neden olabiliyor. Anlık bir düşmenin hemen ardından kırılan ekranlar, rehberdeki kişilere ve telefonda bulunan bazı verilerin nasıl kurtulabileceğini Veri Kurtarma Hizmetleri'nin Genel Müdürü Serap Günal anlatıyor:

Samsung, Apple ve Huawei Ekran Değişim ÜcretleriSamsung, Apple ve Huawei Ekran Değişim Ücretleri

1- Telefon ekranı tamamen bozulmuş fakat menü tuşu çalışıyor ise

Bu durumda kaldığınızda ayarlar kısmından cihazdaki USB kısıtlayıcı modun kapatılması gerekiyor. Daha sonra akıllı telefonu bilgisayara bağlayarak içerisinde bulunan veriler aktarılabiliyor. Eğer ayarlar kısmına girilemiyorsa menü tuşuna uzun süre basarak sesli asistan Siri'ye ulaşarak Voice Over özelliğini aktif etme komutu verilmesi gerekiyor. Bu sayede USB kısıtlayıcı mod seçeneği bulunuyor ve cihazı bilgisayara bağlayarak verileri aktarabiliyorsunuz.

2- Ana menü tuşu çalışmıyorsa

Hasar görmüş iPhone'nun ana menü tuşu çalışmıyorsa, AssistiveTouch özelliğinden faydalanabilirsiniz. Bu özellik, ekranda beliren bir tuş ile ana menüyü kontrol etmeniz sağlanıyor. Bu sayede veri kurtarmaya giden işlemler yapılabiliyor. AssistiveTouch'u devreye sokmak için ayarlar üzerinden genel - erişim - etkileşim - AssistiveTouch seçeneği tıklanmalıdır.

3- Telefon ekranı hiç açılmıyorsa

Eğer cihazınızın ekranı hiç açılmıyorsa, bir tarafı ince Lightning kablosu olarak adlandırılan USB adaptörü ile cihaza klavye bağlanması gerekiyor. Klavye üzerinden girilen cihaz giriş kodu ile VoiceOver modunu aktif ederek veri kurtarma işlemi yapılabiliyor.

4- Android işletim sistemine sahip ise

iPhone cihazlar için başvurulan klavye tekniği, Android işletim sistemine sahip cihazlar için de kullanılabiliyor. Android cihazları tercih eden kişiler USB klavyesini veya Bluetooth ile çalışan bir fareyi OTG kablosu ile telefona bağlayabilir. Daha sonra cihaz ekranında belirecek olan imleç ile cihazın menüsüne ve Build Number özelliğine tıklanması gerekiyor. Böylece cihaz sizi geliştirici olarak görecek. Bundan sonra alt kısımda yeni bir kısım çıkıyor. Bu sayede USB kısıtlamaları kaldırılıp içerisindeki medya transfer protokolü şıkkını seçerek verilere erişilebiliyor.

5- Yukarıdaki maddelerin hiçbiri işe yaramadıysa

Eğer yukarıda anlattığımız maddelerden birisi sizin problemini çözemediyse, cihazlarınızı profesyonel ellere teslim etmelisiniz. Öncelikle ekranı kırılan telefon, teknik servise götürülmelidir. Profesyonel laboratuvarda yapılacak işlemler ile verileriniz kurtulabilir. 


NVIDIA, Ekran Kartını Yenileyenlere Oyun Hediye EdiyorNVIDIA, Ekran Kartını Yenileyenlere Oyun Hediye Ediyor
Galaxy A8s Ekrana Gömülü Kamera İle GeliyorGalaxy A8s Ekrana Gömülü Kamera İle Geliyor
Ekranı katlanabilen ilk telefon Çinlilerden geldiEkranı katlanabilen ilk telefon Çinlilerden geldi

PAYLAŞ