Ekranı katlanabilen ilk telefon Çinlilerden geldi - Haberler - indir.com

Ekranı katlanabilen ilk telefon Çinlilerden geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-01 13:20:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Merkezi Amerika Birleşik Devletleri'nin teknoloji merkezi olan California'da yer alan fakat menşei Çin olan Royole, FelxiPai ismini aldığı teni telefonun Pekin'de düzenlenen lansman sayesinde tanıtımı gerçekleşti. Büyük bir ilgi ile karşılanan cihaz, ekranı açık bir vaziyetteyken 7,8 inç ebatında oluyor. Buda 19,8 cm tekabul ediyor. Fakat cihazın ekranı kapalıyken üç farklı küçük ekran işlevi görebiliyor. Ekranın ön yüzü, arka yüzü ve katlanabilen bölümdeki ekranlar aynı zamanda farklı farklı görüntüler sunabiliyor.

Firma  bin 290 Dolar ile bin 863 Dolar arasında bir fiyat sunacak.

Tam 6 yıl önce kurulmuş olan ve oldukça genç bir firma olan Royole, bugünden itibaren yeni akıllı telefonlar için Çin'de ön sipariş almaya başlayacağını belirtti. Ürettiği telefondan bir hayli memnun olan firma, cihazın fiyatı hakkında da açıklama yaptı. Firma ürettiği telefonun fiyatını teknik özelliklerine bağlı olarak bin 290 Dolar ile bin 863 Dolar arasında bir fiyat sunacak. FlexiPai yazılım uzmanları tarafından yapılan açıklamaya göre özel bir model bugün satışa çıkacak. 

Samsung ve Huawei katlanabilir ekranlı akıllı telefonları akıllı telefon pazarına süren ilk firmalar olması bekleniyor.  

Aralık ayında telefonların teslimatının gerçekleşeceğini ifade eden firma, telefonu bekleyenleri bir hayli heyecanlandırıyor. Firmanın katlanabilir ekran teknolojisini tanıttığı lansman, hiç beklemeyen tüketici teknoloji uzmanları açısından da bir hayli sürpriz oldu. Bu anlamda Güney Koreli Samsung veya Çin menşei olan Huawei'nin katlanabilir ekranlı akıllı telefonları akıllı telefon pazarına süren ilk firmalar olması bekleniyor. 

Firma cihazın görüntülerini ve videolarını sosyal medya platformlarına paylaştı

Firmanın ürettiği FlexiPai isimli katlanabilir ekranlı akıllı telefonun işletim sistemi Water OS Android işletim sistemi. Royole tarafından sosyal medya platformlarında paylaşılan görüntüler videolar sonucu insanlar yorum yaptı. Yapılan yorumlara göre işletim sisteminin biraz elden geçirilmesi gerektiği yönünde oldu. Ayrıca yapılan yorumlar arasında katlanabilen ekranlı akıllı telefonun çoklu moddan tek ekran moduna geçiş sağlarken ekranda bazı titremelerin olduğu ifade edildi. 

 

 

 

 





PAYLAŞ