Ekran yenileme hızı nedir ? - Haberler - indir.com

Ekran yenileme hızı nedir ?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-15 21:00:02
Editör : Ali Çelik
Kategori : Donanım

Bu içerik " Ekran yenileme hızı nedir ? " sorusunu cevaplar ve görüntü işlemleriyle alakalı bazı terimleri açıklar.

Ekran yenileme hızı nedir ?

Bir bilgisayar veya monitör alırken, satılan cihazın teknik özellikleri arasında 60 Hz, 144 Hz, 240 Hz gibi ibareler görebilirsiniz. Hz frenkansın birimidir. Ve frekans birim zamandaki tekrarlama hızı demektir. Örneğin 144 Hz olan bir monitör ekranı 1 saniyede 144 kez yeniliyor demektir. Esasında enerji, dalgalar halinde yayılır. Akşam saatlerinde açtığınız lamba bile sürekli yanıp sönerek etrafı aydınlatmaktadır.

LoL FPS arttırma nedir?LoL FPS arttırma nedir?

Bazı görüntü veren cihazlar "sürpürme" denilen bir teknik kullanarak çalışır. Anlık değişimleri ekrana yansıtmak için ekranın bir yönden sürekli silinip tekrar oluşturulma işlemidir. Bazı ekranları video kaydına aldığınızda gördüğünüz dalgalanma  bu işlem sonucunda ortaya çıkar.

Aldığınız monitörun teknik özelliklerine göre bir ekran yenileme hızına sahip olabilir ve çok daha iyi bir deneyim yaşayabilirsiniz.Genellikle oyunlarda avantaj sağlayan bu duruma grafik ve montaj işlemlerinde de ihtiyaç duyabilirsiniz. Örneğin bir oyun da rakibinizin ekranı saniyede 240 yenileme yaparken sizinki 60 yapıyor ise o duruma göre sizden çok daha iyi bir performans verecektir.


Ekran Koruyucusundaki Baloncuklar Nasıl Temizlenir?


PAYLAŞ