Ekran videosu nasıl çekilir? - Haberler - indir.com

Ekran videosu nasıl çekilir?

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-14 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Ekran videosu çekme özelliği, son zamanlarda aktif olarak kullanılan bir özellik olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Android ve iOS tabanlı akıllı cep telefonlarınızdan nasıl ekran videosu çekeceğiniz konusunda bilgi almak için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Ekran videosu çekme işlemi, sunum yapmak, editleyebileceğiniz bir videoya ekran görünüzü eklemek ya da sadece oyun becerilerinizi göstermek için kullanabileceğiniz bir özelliktir. Android ve iOS akıllı cihazınızda video çekmek için birçok seçenek bulunuyor. 

iPhone ekran videosu çekme işlemi

  • Ayarlar, Denetim Merkezi, Denetimleri Özelleştir'e dokunun,
  • Ekran Kaydı'nın yanındaki simgeye dokunarak Ekran Kaydı özelliğini Denetim Merkezi’ne ekleyin.
  • Ekranı alt kısmından yukarı doğru kaydırın ve Denetim Merkezi’ni açın.
    • Eğer AssistiveTouch kullanıyorsanız, oradan da açabilirsiniz.
    • iPhone X veya daha yeni iOS 12 yüklü iPhone'larda ya da iPad'lerde ekranın sağ üst köşesinden aşağı doğru kaydırmanız gerekmektedir.
  • Ekran kaydı simgesine dokunun ve kaydı başlatın.
    • Alt kısımda bulunan mikrofon ikonuna tıklayarak mikrofonu açıp kapatabilirsiniz.
  • Ekran kaydını durdurmak için tekrar Denetim Merkezi'ni açın ve ekran kaydı simgesine dokunun,
  • "Ekran kaydı durdurulsun mu?" penceresine onay vermeniz yeterlidir.

Android'de ekran videosu çekme işlemi

İlk olarak Android 10 güncellemesi ile halihazırda bulunan ekran videosu çekme aracını kullanabilirsiniz. Android 10 güncellemesi alan akıllı cep telefonlarda ekran kaydı alma işlemi, telefonların hızlı işlemler menüsünden fener açmak kadar basittir. Çünkü ekran kaydı yapabileceğiniz ikon hızlı işlemler panelinde yer alıyor. Hızlı Ayarlar panelini ekranın üstünden aşağıya doğru kaydırarak açın. Sola kaydırın ve ekran kaydedici ögesine dokunun. Yapacağınız işlemler sadece bu kadardır. Ekran kaydını durdurmak için de ekranın köşesinde bulunan dur simgesine tıklamanız yeterlidir. Çektiğiniz video otomatik olarak galeriye kaydedilir. 

Samsung, ekran kaydı aracını diğer Android 10 destekli akıllı cep telefonlar ile kıyasladığı zaman biraz daha ileri seviyeye taşıyor. Ekran videosu çekme özelliğine bir de üçüncü parti uygulamalardan aşina olduğumuz, ön kamera sayesinde, aldığınız ekran kaydına ekleyebileceğiniz özelliği yerleşik aracının bünyesinde barındırır. Bu özelliği kullanmak için kayıt sırasında ekranın köşesinde dur simgesinin yanında bulunan insana benzeyen ön kamera simgesine tıklamanız yeterlidir.

Android için ekran kaydedici uygulamalar öneri listesi

  • ScreenCam Screen Recorder
  • Mobizen Ekran Kaydedici
  • Screen Recorder - No Ads
  • Az Screen Recorder
  • MNML Screen Recorder
  • Google Play Oyunlar

ScreenCam Screen Recorder

Ekran video çekmek için düşük boyutlu ve telefonu yormayan bir uygulama isterseniz ScreenCam Screen Recorder uygulaması tam size göre. Az seçenek ile gayet stabil çalışan ve sade arayüze sahip uygulamanın en güzel yönlerinden birisi reklam olmaması.

Mobizen Ekran Kaydedici

Editörler tarafından seçilen uygulamalar arasında yer alan Mobizen Ekran Kaydedici uygulaması akıllı cihazınızı bu konu hakkında daha verimli hale getirir. Uygulama bu konuda son derece popüler bir uygulamadır. Çünkü toplamda 2 milyon kullanıcı tarafından yorum almıştır. 

Screen Recorder - No Ads

Uygulamanın isminde de yer aldığı üzere bu uygulama asla size reklam izlettirmeyeceğini temin ediyor. Yani kullanıcı olarak içiniz rahat ederek, yalnızca işinizi görmek için indirebileceğiniz bir uygulama.

AZ Screen Recorder

AZ Screen Recorder ücretli bir sürümü de olduğu için listemizdeki diğer ekran kaydedici uygulamalardan ayrılıyor. Ancak isteyen kullanıcılar uygulamayı sınırsız olarak ücretsiz kullanmaya da devam edebiliyor. Ücretli sürümünde bulunan en bariz fark, ön kamera için ekran kaydı üzerinde bir çerçeve oluşturulabilmesi. Bu özellikle tepki videoları için büyük bir fark yaratan özellik olarak göz çarpıyor.

MNML Screen Recorder

Özellikle reklam ve uygulama içi alışveriş ile kullanıcıyı sıkmayan MNML Screen Recorder, açık kaynak kodlu bir uygulamadır. MNML ibaresi ‘’minimal’’ kelimesinden gelmektedir. Zaten uygulamanın arayüzünde de minimallik esas alınmış.

 





PAYLAŞ