Ekran kartı fiyatları yakın zamanda düşebilir - Haberler - indir.com

Ekran kartı fiyatları yakın zamanda düşebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-25 12:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Ekran kartı fiyatları, özellikle de Nvidia GPU fiyatları yakın zaman içerisinde normal seviyesine geri dönebilir. En azından incelenen grafikler durumun bu şekilde seyrettiğini gösteriyor. 

Eğer bilgisayar donanımına karşı ilginiz varsa ve son yıllar içerisinde tüm iletişim ağından uzak durmuyorsanız, bu süre içerisinde GPU'ların fiyatlarında artışın farklına varmışsınızdır. Fakat Alman medyası 3DCenter tarafından hazırlanan yeni habere göre, grafik kartlarının ve bunlar arasında özellikle de Nvidia GPU kartlarının fiyatlarının yaklaşık olarak 6 ay sonra düşmeye başlayacağını gösteriyor. 

Nvidia GeForce Now'a Haziran ayında 13 yeni oyun geliyorNvidia GeForce Now'a Haziran ayında 13 yeni oyun geliyor

Söz konusu bu haberin, Mindfactory, Caseking, Computeruniverse ve daha fazlası gibi büyük Alman perakendecilerden alınan veriler doğrultusunda hazırlandığını gösteriyor. Elde edilen bu grafik, bu mağazadaki grafik kartlarının ortalama olarak fiyatlandırıldığının hareketlerini gözler önüne seriyor. Bahsedildiği üzere Nvidia GPU'ların fiyatları, Mayıs ayı içerisinde MSRP'ye göre +%204 ile zirve yaptıktan sonra gözle görülür bir şekilde düşüş devam ederse RTX 3000 serisi kartların fiyatının düşmesi devam etmesi ve yılbaşından önce MSRP seviyelerine çıkması bekleniyor. 

Fakat Radeon RX 6000 serisi kartlarda biraz daha karışık bir trend bulunuyor. Fiyatlar aslında geçtiğimiz ayın sonlarında düşmüştü ancak şimdi tekrar yükselişe geçti. Küresel çip sorunu yaşamasının yanı sıra, RDNA 2 tabanlı RX 6000 serisi GPU'lar, TSMC'nin çok sayıda alıcısı olan 7nm devre üzerine tasarlanmasından dolayı talebin karşılanmasında büyük zorluklar yaşanıyor. Nvidia kartlar ise daha çok bulunan Samsung 8 nm üretim sürecini tercih etmiş ancak Ethereum madencilerinin GPU'lara olan yüksek talebi nedeniyle sorunlar yaşıyor.


Nvidia CEO'su Ethereum hakkında açıklama yaptıNvidia CEO'su Ethereum hakkında açıklama yaptı
Nvidia eski Windows sürümlerine desteğini kesiyor!Nvidia eski Windows sürümlerine desteğini kesiyor!
Nvidia GeForce Now fiyatları arttı!Nvidia GeForce Now fiyatları arttı!

PAYLAŞ