Ekran başında mola vermenizi sağlayacak 5 uygulama - Haberler - indir.com

Ekran başında mola vermenizi sağlayacak 5 uygulama

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-06 15:01:34
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Ekrana çok uzun süre bakmanın sağlığınız ve özellikle gözleriniz için iyi olmadığını bilmenize rağmen mola veremiyorsanız, ekran başında mola vermenizi sağlayacak 5 uygulama sayesinde daha sağlıklı çalışma imkanı elde edebilirsiniz. İşte sizi daha sağlıklı yapacak 5 uygulama;

  1. Stretchly (Windows, macOS, Linux)

Çoğu kişi için Stretchly bilgisayar kullanımını baştan aşağı değiştirecek bir mola hatırlatıcısı. Uygulama hem odaklanmayı hem de planlı uzun molalar yapmanızı sağlıyor. Kullanım esnasında küçük bir açılır pencere molayı size bildireceği gibi sürekli hatırlatmaları ile sağlığınızı korumanıza yardımcı olur. Stretchly'nin en güzel özelliklerinden biri de mola aralarında da minik molalar yapabilmeniz. Bu aralarda vücut sağlığınızı korumanız için uzanmanızı öneren uygulama, kullanılması gereken uygulamalar arasında bulunuyor. Bir ara vermek istemiyorsanız, komut istemini atlayıp çalışmaya devam edebilirsiniz. Fakat bunu çok sık yaparsanız, kendi sağlığınızı riske atabilirsiniz.

Umutsuzluğa düşmeden evden çalışmanızı kolaylaştıracak 7 ipucuUmutsuzluğa düşmeden evden çalışmanızı kolaylaştıracak 7 ipucu
  1. Eye Care 20 20 20 (Android, iOS)

Bilgisayarların ve telefonların ekranları arkadan aydınlatmalı olduğu için ışık direk gözlerinize gelir. Zamanla, bu pek çok sağlık sorununu da beraberinde getirecektir. Göz yorgunluğu, bilgisayar kullanıcılarının yüzde 90’ı için gerçek bir sorundur. İşte bunun ne olduğunu ve nasıl önleneceğine dair yapmanız gerekenleri içeren Eye Care, size bu sorunu yenmeniz adına destek sağlıyor. Eye Care 20 20 20, göz yorgunluğunu yaşlanma tekniğini kullanarak rahatlatan bir mobil uygulama. Buradaki fikir, ekran kullanmanın her 20 dakikasında 20 saniyeden daha az olmamak şartıyla 20 metre uzaklığa bakmak. Bu, gözlerin sağlıklı ve kuru kalmaması için gerekli olan rahatlama egzersizi. Uygulamayı daha da özelleştirmek için uygulama ayarlarına bakabilirsiniz.

  1. Outstanding (Web)

Eğer Stretchtly'yi kurmak istemiyorsanız (veya herhangi bir nedenden dolayı yükleyemediğinizde), o zaman Outstanding, bu konuda size yardımcı olacaktır. Bildirim desteği olan herhangi bir modern tarayıcıyla çalışan ücretsiz bir web uygulaması olarak dikkat çeken Outstanding kolay kurulum ve kullanımı ile dikkat çekiyor. Outstanding için web sitesine gidin ve bir hatırlatma almak istediğiniz sıklığı seçin. (15 dakika, 30 dakika, 45 dakika veya bir saat). Uygulama tarayıcı tabanlı bir uygulama olduğu için tarayıcı bildirimlerini devre dışı bırakmış olmanız durumunda bildirimleri etkinleştirmeniz gerekir.

  1. Unhook (Android)

Unhook bu listedeki en farklı uygulamalardan birisi. Molaları hatırlatmayan uygulama, sizi bu konuda biraz zorluyor. Unhook uygulamasında, sosyal uygulamalar, video ve oyunlar gibi farklı kullanım türleri için günlük bir zaman sınırı belirlemeniz gerekiyor. Belirlediğiniz sınırı aştığınızda ise Unhook daha fazla zamanın kilidini açmak için yürümenizi zorunlu kılıyor. Yürümekte olduğunuz her 100 adımda, telefona 10 dakika fazladan kullanım süresi ekleniyor. Veriler, Google Fit aracılığıyla toplanıyor.

  1. Micro Breaks (Chrome)

Google Chrome kullanıyorsanız, tüm hatırlatıcılarınız için bu küçük uzantıdan daha fazlasına ihtiyacınız olmayacak. Micro Breaks, iş için en basit ve en iyi araç olarak dikkat çekiyor. Varsayılan olarak, ekran başında kazanılması gereken sağlıklı alışkanlıkları içeren eklenti ile pek çok açıdan kendinizi yenileyebilirsiniz;

Nefes alma: Stresi yönetmek için 2 dakika, her 2 saatte bir nefes verme egzersizi.

20/20/20: Dijital göz yorgunluğunu 20 saniye olmak üzere 20 dakikada bir gözden geçirin.

Mola: Her 80 dakikada bir 6 dakikalık basit molalar verin.

Egzersiz: Her saat 2 dakika, kasları rahatlatmak için ayağa kalkın ve gerdirin.

Micro Breaks ayrıca isteyebileceğiniz tüm özel hatırlatıcıları özel olarak ayarlamanızı sağlıyor ve eklenti tamamen ücretsiz. Bu uygulamaları deneyerek, kullanıcı deneyiminizi geliştirebilirsiniz.

İşleri erteleme alışkanlığınıza son verecek bir uygulama: Time


2018'in en iyi mobil oyun ve uygulamaları belli oldu2018'in en iyi mobil oyun ve uygulamaları belli oldu
2018'in en iyi iOS uygulamarı açıklandı2018'in en iyi iOS uygulamarı açıklandı

PAYLAŞ