Ekran altı kameralı Xiaomi Mi Mix 4 parçalarına ayrıldı - Haberler - indir.com

Ekran altı kameralı Xiaomi Mi Mix 4 parçalarına ayrıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-13 18:00:20
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Robin adlı teknoloji yayıncısı, Xiaomi'nin dün gerçekleştirmiş olduğu etkinlik kapsamında tanıtmış olduğu Mi Mix 4 modelini parçalara ayırdı.

Çin merkezli akıllı cihaz üreticisi Xiaomi, dün gerçekleştirmiş olduğu etkinlik ile beraber ekran altı kamera teknolojisine sahip olan ilk modeli Mi Mix 4'ün tanıtımını gerçekleştirdi. Robin adlı teknoloji yayıncısı Xiaomi Mi Mix 4 modelinde yer alan teknolojiler gözler önüne serdi. 

Xiaomi Mi Mix 4 tanıtım görselleri sızdırıldıXiaomi Mi Mix 4 tanıtım görselleri sızdırıldı

Xiaomi Mi Mix 4 ekran altı kameraya sahiptir

Xiaomi Mi Mix 4 modeli 3 farklı bölümden oluşuyor. Üst kısımda işlemci, bellek ve kamera sensörleri ve 5G anteni gibi konponentler yer alıyor. Orta bölümde ise batarya, NFC anteni ve kablosuz şarj bobini yer alıyor. Alt kısımda ise hoparlör, USB-C bağlantı noktası ve titreşim motoru gibi bileşenler yer alıyor. Ekranın altında bulunan kamera deliği güçlü ışığın olduğu ortamda görülebilir. Xiaomi, özel olarak geliştirilen piksel teknolojisi ile ışık ekran altına geçmesi sağlanıyor. 

Isı dağılımı ile ilgili olarak oldukça iddialı olan modelin işlemcisinde termal macun yer alıyor. Aynı zamanda ısının eşit bir şekilde dağılması için bakıl folyo tercih eden Xiaomi, cihazı yüksek performans gerektiren oyunlarda daha yüksek performanslı tutmayı başarmıştır. Qualcomm Snapdragon 888 Plus işlemcisinden güç alan Mi Mix 4, Snapdragon 888 Plus işlemcide 3GHz saat hızında çalışma özelliğine sahip olan Cortex X1 çekirdeğine sahiptir.

Xiaomi, Mi Mix 4 modelinde mikro kavisli şeklinde tasarlanan 6.67 inç OLED ekran yer alıyor. HDR10+, 10 bit renk derinliği ve TruTone gibi teknolojilere sahip olan bu akıllı cihazın ekranı Gorilla Glass Victus ile korunuyor. Xiaomi Mi Mix 4'de 120W kablolu, 50W ise kablosuz hızlı şarjı yer alırken aynı zamanda 4.500 mAh kapasiteli bataryada bulunuyor.


Xiaomi Mi Mix 4 daha ön siparişte 230 binden fazla sattıXiaomi Mi Mix 4 daha ön siparişte 230 binden fazla sattı
Xiaomi Mi Mix 4 basın bülteni ortaya çıktıXiaomi Mi Mix 4 basın bülteni ortaya çıktı
Xiaomi Mi Mix 4 resmi olarak duyurulduXiaomi Mi Mix 4 resmi olarak duyuruldu

PAYLAŞ