Ekran altı kameralı telefonlar yolda - Haberler - indir.com

Ekran altı kameralı telefonlar yolda

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-09 18:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Kamerası cihazın ekranına gömülü olan telefonlarla karşılaşmaya ramak kaldı gibi gözüküyor. Çin'in önemli ekran üreticilerinden Visionox, ekrana gömülü olan kamera için geliştirmiş olduğu şeffaf ekranın seri üretimine hazır olduğu duyuruldu. Çinli ekran üreticilerinden Visionox, dünyanın seri üretime hazır olan ilk ekran altı kamera çözümünü duyurdu. İnovasyon alanında heyecan yaratmayı başaran bu gelişme ile beraber, ekran altı kameralı telefonların konsept olmaktan ziyade son tüketiciyle buluşması için önemli bir aşama kaydedilmiş oldu. 

Gerçek tam ekran deneyimi sunulacak

Visionox'un cihazların ekranına gömülü olan kamera çözümü için geliştirmiş olduğu ve seri üretime hazır hale getirmiş olduğu şeffaf ekran, yeni sürücü devreleri ve gelişmiş düzeyde olan piksel yapılarından istifade ediliyor. Bu sayede ekran parlaklığı ve ekran şeffaflığı arasında optimum denge sağlanırken aynı zamanda hem ön kameranın hem de ekranın bu şeffaflıktan olumsuz anlamda etkilenmesinin önüne geçiliyor. Cihazlarda kameranın yer alan alanda, ışık geçirgenliği daha yüksek olan organik ve inorganik malzemeler kullanılıyor. Ekranın alt kısmında olan şeffaf iletken tabaka da saydamlığı artırma ve kırınımı bastırma gibi ikili etkiye sahip olan yeni bir malzemeden üretilmiştir. 

Visionox, şeffaf ekranının beraberinde getirmiş olduğu handikapları en aza indirmek için çeşitli yazılımsal çözümler sunuluyor. Öyle ki ön kameranın çekim performansını etkileyen yansıma ve parlama gibi olumsuz durumlar için telefon üreticileriyle işbirliği yaparak özel olarak algoritmalarla beraber bu sorunları kompanse edeceklerinin bilgisi verildi. Şu ana kadar Xiaomi, Oppo, Samsung, LG ve Vivo gibi markalar şeffaf ekran ve ekran altı kamera teknolojisinin protoriplerini sergileseler de seri üretimin önünde önemli zorluklar bulunduğu için bu cihazlar konsept olarak kalmıştı. Görünen o ki Visionox, yeni paketleme yöntemleriyle seri üretimdeki sorunu ortadan kaldırmış. 





PAYLAŞ