Ekran altı kameralı ilk telefondan

Ekran altı kameralı ilk telefondan "selfie" örneği

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-31 22:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dünyanın ilk ekran altı kamera teknolojisine sahip akıllı telefonu çok yakında tanıtılacak. ZTE Axon 20 5G isimli cihazın görünmez ön kamerası ile çekilmiş ilk fotoğraf örneği yayınlandı.

ZTE, dünyanın ilk ekran altı kamera teknolojisine sahip akıllı telefonunu 1 Eylül 2020 tarihinde duyaracak. Çinli teknoloji şirketi Axon 20 5G isimli cihazın ön kamerasıyla ilgili bazı detaylar paylaştı.

Tanıtımı yapılan bileklik formunda akıllı saat: Huawei Watch Fit özellikleriTanıtımı yapılan bileklik formunda akıllı saat: Huawei Watch Fit özellikleri

Akıllı telefonun ekranı,  koruyucu cam, polarizör, enkapsüle cam, katot, OLED panel ve cam alt tabaka dahil olmak üzere yedi farklı katmandan oluşuyor.

Tasarımda görev alan mühendisler ek olarak, şeffaflığı en üst düzeye çıkarabilmek ve optik kırınımı azaltmak için cihaza özel bir yansıma önleyici film uyguladılar. Buna ek olarak firma yeni akıllı telefonun selfie kamerası ile çekilmiş olan ilk fotoğraf örneğini de paylaştı.

Snapdragon 765G ve 6.92 inç ekran

ZTE Axon 20 5G'nin Snapdragon 765G yonga setinden güç alması bekleniyor. Cihaz üzerinde 6.92 inçlik bir ekran yer alacak. Arka panelinde 64 megapiksel ana sensör içeren dörtlü kamera sistemi göreceğiz. 

Dünyada ilk olarak üretilen ekran altı kamera teknolojisini bünyesinde barındıran akıllı telefonu 4.120 mAh kapasiteli pilden beslenecek. ZTE Axon 20 5G'nin tanıtımı 1 Eylül'de yapılacak. Cihazın Çin dışına çıkıp çıkmayacağı konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor.



PAYLAŞ