EKG özelliğini Türkiye'ye getiren watchOS 6.2 güncellemesi çıktı! - Haberler - indir.com

EKG özelliğini Türkiye'ye getiren watchOS 6.2 güncellemesi çıktı!

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-25 12:00:00
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz günlerde Apple Watch’lara gelen EKG özelliği watchOS 6.2 güncellemesiyle birlikte Türkiye’de de kullanıma sunuldu.

Bir süredir işletim sistemlerinin güncellemeleri üzerinde çalışmalarını sürdüren Apple iOS 13.4 ve watchOS 6.2 güncellemelerini nihayet kullanıma sundu. Sağlık Bakanlığı’ndan gerekli izinleri almayı başaran Apple Apple Watch Series 4 ve Apple Watch Series 5 cihazları için aktif edilen EKG özelliğini Türkiye’de de kullanıma sundu. İşte watchOS 6.2 işletim sisteminin kurulum notları;

Apple'ın dün tanıttığı ürünlerApple'ın dün tanıttığı ürünler
  • Apple Watch uygulamaları için uygulama içi satın alım özelliği
  • Wi-Fi bağlantısından Bluetooth bağlantısına geçildiği zaman müzik çalmanın duraklamasına neden olan sorun düzelti
  • Apple Watch Series 4 ve üzeri modellerdeki EKG uygulaması artık Şili’de, Yeni Zelanda’da ve Türkiye’de kullanılabilir
  • Düzensiz kalp ritim bildirimleri artık Şili’de, Yeni Zelanda’da ve Türkiye’de kullanılabilir
  • Bu sürümü Apple Watch cihazınıza indirebilmek için iPhone'unuda iOS 13.4 işletim sisteminin kurulu olması gerekmektedir.

EKG ölçümü nasıl yapılır?

Apple Watch Series 4 ve 5 cihazlarında EKG ölçümü yapabilmek için parmağınızı cihazın sağ bölgesinde bulunan “Digital Crown”a 30 saniye boyunca basılı tutmanız gerekmekte. Bunu yaptığınız zaman saat, parmağınızdan kalbinize elektrik sinyalleri göndererek kalp ritminizin grafiğini çıkarabiliyor. Dilerseniz evinizde 30 saniye gibi kısa bir sürede çekebildiğiniz EKG dökümanlarını saklayabilir ya da PDF formatında kaydederek doktorunuzla da paylaşabilirsiniz. İsterseniz şimdi de özelliği yeni kullanmaya başlayacaklar için Apple Watch saatiyle kalp grafiğinin nasıl çekebileceğine adım adım bakalım

Apple Watch, EKG Özelliği ABD'de Aktif Oldu

  • Öncelikle iPhone’unuzda Sağlık uygulamasını açmanız gerekiyor.
  • Ardından EKG’yi ayarlamak için ekrandaki adımları izleyin. Eğer ayarlama istemi görmüyorsanız, sağ alt kısımda bulunan “Göz At” simgesine dokunarak “Kalp” menüsüne girin ve bu menünden “Elektrokardiyogram” (EKG) seçeneğine dokunun.
  • Gereken ayarları yaptıktan sonra Apple Watch’unuzda EKG uygulamasını açmanız gerekiyor.
  • Ardından kollarınızı bir masaya ya da kucağınıza koyun.
  • Diğer elinizle parmağınızı “Digital Crown”un üzerinde basılı tutun, sonra Apple Watch’un EKG’yi kaydetmesini bekleyin. Oturum sırasında Digital Crown’a basmanız gerekmemektedir.

Düzensiz kalp ritmi bildirimleri

Apple Watch saatler yeni güncellemeyle birlikte EKG’nin yanı sıra  düzensiz kalp ritmi bildirimleriyle kullanıcıları uyarabilecekler.

Apple Watch Series 1 ve üzeri modeller için geliştirilen bu özellikte optik kalp sensöründen yararlanılıyor. Özelliği aktif hale getirdiğinizde cihaz zaman arka planda kalp ritminizi kontrol ederek, atriyal fibrilasyon olabilecek düzensiz kalp ritmi belirtilerinizi tespit ediyor ve minimum 65 dakika boyunca yapılan beş ritim kontrolünde düzensiz bir ritim yakaladığı takdire bildirim göndererek kullanıcıları uyarıyor. Bu özelliği açmak için;

  • Öncelikle iPhone’unuzda Apple Watch uygulamasını açın.
  • Ardından “Saatim”e dokunarak, “Kalp” menüsüne giriş yapın.
  • “Kalp” menüsünde karşınıza çıkan seçenekler arasından “Sağlık’ta Düzensiz Ritim Bildirimlerini Ayarla” seçeneğini bulun. Ardından yapmanız gereken tek şey ekranda karşınıza çıkan yönergeleri izlemek. Ve işte cihaz “Düzensiz kalp ritimleri”nde sizi uyarmaya hazır.

 


Apple Music, kullanıcılarına “Get Up!” diyorApple Music, kullanıcılarına “Get Up!” diyor
Apple iOS 13 işletim sistemindeki hatasını kabul etti!Apple iOS 13 işletim sistemindeki hatasını kabul etti!

PAYLAŞ