Ek alana ihtiyaç duymadan kurabileceğiniz 5 Linux sistemi - Haberler - indir.com

Ek alana ihtiyaç duymadan kurabileceğiniz 5 Linux sistemi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-05 21:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Linux dağıtımları genellikle Windows veya başka bir işletim sistemine göre daha az RAM, CPU ve depolama alanı kullandığı için düşük sisteme sahip cihazlarda tercih edilmektedir. Eğer bu alanda en iyi ve başarılı Linux dağıtımlarını öğrenmek istiyorsanız depolama alanında size büyük bir avantaj sağlayacak ek alana ihtiyaç duymadan kurabileceğiniz 5 Linux sistemine göz atabilirsiniz. 

Pisi Linux'in Yeni Sürümü Geliyor! 

Windows 10 S'te Linux İçerikleri ÇalışmayacakWindows 10 S'te Linux İçerikleri Çalışmayacak

1. ArchBang

ArchBang, eski veya düşük kaliteli bilgisayarınızda kullanabileceğiniz en iyi ve tasarımıyla da oldukça başarılı Linux dağıtımlarından birisi. Temeli Arch Linux'a dayanan ArchBang, kolay erişilebilir özellikleri ile kullanıcı odaklı. Sistemi bilgisayarınıza yüklemek için sadece 700 MB depolama alanına sahip olmanız yeterli. Üstelik sistem 256 MB RAM'de bile çalışabiliyor.

2. Damn Small Linux

Eski bilgisayarlarınızda kullanabileceğiniz Linux sistemlerinde yer alan bir diğer sistem Damn Small Linux, görünüm noktasında biraz zayıf. MS-DOS'a çok benzeyen bir grafik kullanıcı ara yüzü tasarımı önemseyenler için dezavantaj. Kurulum için ise 50 MB boş depolama alanı ve 128 MB RAM olması yeterli. Ön yüklenebilir sistem için USB flash da kullanabilirsiniz.

3. Puppy Linux

Listenin belki de en hızlı ve güvenli Linux dağıtımı. Puppy Linux’un dikkat çeken yanı bilgisayarınıza yüklemek için 150 MB'tan daha az depolama alanına sahip olmanızın yeterli olması. 128 MB RAM'de bile iyi çalışabilen sistem, 256 MB RAM ile tam kapasitede çalışabiliyor.

4. Elive

Oyunlar dahil ihtiyaçlarınız için önceden yüklenmiş birçok uygulamayı beraberinde getiren Elive, 700 MB'den daha az disk alanıyla stabil bir şekilde kullanılabiliyor. En hafif Linux dağıtımları listesinde yer alan Elive 128 MB RAM'de iyi çalışıyor.

5. Lubuntu 11.10

Lubuntu 11.10, Ubuntu'ya dayanan yapısı ile dikkat çekici. Lubuntu 11.10 ile ilgili en güzel şey, bilgisayarınıza kurmanız için 1 GB'den daha az alana ihtiyacınızın olacak olması. Sistemin çalışması ise 256 MB RAM yeterli. LibreOffice, Gimp gibi pek çok uygulamayı ön yüklü olarak sunan Lubuntu 11.10 bu açıdan daha kapsamlı bir sistem arayanlar için ideal bir seçenek.  

Bugün yükleyebileceğiniz 3 Linux akıllı telefon işletim sistemi


Linux İşletim Sistemi Uyumlu En İyi Steam OyunlarıLinux İşletim Sistemi Uyumlu En İyi Steam Oyunları

PAYLAŞ