EGM sms dolandırıcılarına karşı uyardı - Haberler - indir.com

EGM sms dolandırıcılarına karşı uyardı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-16 11:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Son zamanlarda siber güvenlik sorunları gündemi meşgul ediyor. Şimdi de SMS dolandırıcılığı gündemde. Söz konusu bu konu hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklama geldi. Ortaya çıkan yeni dolandırıcılık yöntemi nedir?

Yeni SMS dolandırıcılığı ciddi anlamda tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşım yaparak yeni dolandırıcılık ile ilgili olarak vatandaşlara uyarıda bulundur. Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan yeni dolandırıcılık yönteiyle ilgili olarak merak edilenler hakkında bilgi edinebilirsiniz. 

Yeni SMS dolandırıcılığı gündemde yerini aldı

Yeni tip koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini sürdürmeye devam ederken yeni bir dolandırıcılık yöntemi de gün yüzüne çıktı. Bilindiği üzere COVID-19 ile mücadele etmek amacıyla maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları bu durum karşısında büyük bir öneme sahiptir. Bu sebepten dolayı dışarıda maske takma zorunluluğu bulunuyor. Uymayanlar ise belirlenen tutarda para cezası alıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından güvenli internet kullanımı için bireylere rehberlik amacıyla kurulan SİBERAY, resmi Twitter hesabı üzerinden önemli düzeyde bir paylaşımda bulundu. Söz konusu bu paylaşımda, yeni dolandırıcılık tekniği ile ilgili olarak bilgilendirme yapıldı. 

SİBERAY tarafından aktarılan bilgilere göre dolandırıcılar son zamanlar içerisinde bireylerin cep telefonlarına bir mesaj gönderiyor. Gönderilen bu mesajda kötü amaçlı olarak değerlendirilen bir bağlantı yer alıyor. Bireyler, söz konusu bu bağlantıya tıklandığında ise büyük bir tehdit ile karşı karşıya kalıyor. Aktarılan bilgilere göre mesajda şu ifadeler bulunuyor; "Sayın vatandaşımız hakkınızda Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi kapsamında 985 TL maske cezası uygulanmıştır." Mesajda bireylerin maske takmadıkları gerekçesiyle ceza uygulandığı dile getiriliyor Bu sayede mesaj gönderilen kişi, korkutularak bağlantıya tıklanması sağlanıyor. Bağlantının kötü amaçlı olarak değerlendirilen yazılım içeriğini de belirtmek gerekir. Bu sebeple de bu tarz mesajlara karşı olarak son derece dikkatli olmak büyük öneme sahiptir. 

SİBERAY tarafından yapılan paylaşımda, "Dolandırıcıların Oltasına Düşmeyelim.  Güvenilirliğinden emin olmadığımız bağlantılara tıklamayalım. Güvenilir bilgi için resmi kaynakları takip edelim" ifadelerine yer verildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, söz konusu mesaj geldiği takdirde bağlantıya tıklanmaması gerektiğini söyledi.

Koronavirüs aşı dolandırıcılığına da dikkat etmek gerekir

Koronavirüs aşıcı öncelik sırasına göre uygulanıyor ancak dolandırıcılar bireyleri kandırmak ve kişisel bilgilerini ele geçirmek adına yeni teknikler denemeye devam ediyor. Dolandırıcılar, vatandaşlara “Yüzde 97 koruyucu aşı çalışması için seçildiniz” ya da “Aşıda öncelik hakkı kazandınız” konulu kısa mesajlar gönderiyor. Bireyler kötü amaçlı olarak değerlendirilen bağlantıya tıkladığı taktirde ise kişisel bilgileri ele geçiriyor. Bu sebepten ötürü dikkatli olmak gerekiyor.





PAYLAŞ