EGM, Güvenli Instagram kullanımı için uyardı - Haberler - indir.com

EGM, Güvenli Instagram kullanımı için uyardı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-07 01:55:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye'de en çok kullanılan sosyal medya uygulaması Instagram için güvenli kullanım bilgilendirmesi yaptı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Instagram için özel bir çalışma başlattı. Son günlerde artan şikayetler üzerine harekete geçen Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu hesapları çalınan kişiler üzerinden bilgilendirmeler yaptı. Güvenli internet kullanımı için çeşitli önerilerin sunulduğu bilgilendirmede, sosyal medya ağı Instagram başta olmak üzere internet kullanımında vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına dikkat etmesi gereken noktalar vurgulandı.

EGM sms dolandırıcılarına karşı uyardıEGM sms dolandırıcılarına karşı uyardı

Güvenli Instagram kullanımı için neler yapılmalı?

Konu ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın önerileri şöyle;

Instagram profilleri için mutlaka iki adımlı doğrulama yöntemi kullanılmalı ve güçlü bir parolası bulunan e-posta adresi tercih edilmeli 

Güvenilmeyen ortak Wi-Fi ağlarında Instagram'a erişim sağlanmamalı ve ağların uygulamalara erişimi kısıtlanmalı

Instagram hesabının parolası seçilirken en az 8 karakterden oluşan, büyük ve küçük harf içeren ve özel karakterleri bulunan bir parola belirlenmeli 

Uygulamada reklam ya da profiller üzerinden yayınlanan pandemi desteği gibi güncel olay ve maddi yardımlar hakkındaki içeriklere dikkat edilmeli ve güvenilmemeli. Mevcut yardımlar ile ilgili sadece devletin resmi kurumları tarafından yapılan duyurulara dikkat edilmeli.

Web sitelerine ve uygulamalara Instagram ile girişlere dikkat edilmeli

Olası saldırılar ve durumlarda hesap güvenliği hemen sağlanmalı



PAYLAŞ