Eğer Siri size cevap vermiyorsa ne yapmanız gerekiyor? - Haberler - indir.com

Eğer Siri size cevap vermiyorsa ne yapmanız gerekiyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-26 16:27:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Bazen iOS'un sesli asistanı olan Siri, kullanıcıların komutlarına karşı tepki vermiyor. Apple kullanıcıların işlerini kolaylaştırması amacı ile geliştirdiği Siri'nin bazı durumlarda kullanıcılara küsüyor ve cevap vermiyor. Buna benzer bir örneği geçtiğimiz yıllarda sürekli kötü sözler söyleyip Siri'den cevap alamayan bir kullanıcı ile birlikte karşımıza çıkmıştı. Peki eğer Siri size cevap vermiyorsa ne yapmanız gerekiyor?

Eğer Siri size cevap vermiyorsa ne yapmanız gerekiyor?

Siri'nin bu şekilde davranması durumunu tekrar tekrar yaşayan kullanıcılar arasında bir çözüm yöntemi geliştirildi. İlk olarak ayarlar sekmesine girmeniz, daha sonrasında ekranı aşağı kaydırarak Siri ve Arama sekmesine tıklamanız gerekiyor. Karşınıza çıkacak olan "Hey Siri"yi dinle seçeneği aktif olacaktır. Daha sonrasında bu özelliği açıp kapatarak Siri'nin sizlere cevap vermesini sağlayabilirsiniz.

Apple'ın yeni reklam filmleri Pixar filmlerine çok benziyorApple'ın yeni reklam filmleri Pixar filmlerine çok benziyor

Hey Siri özelliği tekrar aktif edildikten sonra sizlere birkaç kere Hey Siri demenizi isteyecektir. Bu adımları gerçekleştirdikten sonra, Siri eskisi gibi sizinle konuşuyor olacak ve komutlarınıza cevap veriyor olacaktır. Bu şekilde Siri'yi kendinize küstürdüyseniz, tekrar komutlarınızı dinler hale getirebilirsiniz. Ayrıca Siri'nin tekrar bu şekilde komutlarınıza cevap vermesini istiyorsanız, sesli asistana kötü sözler söylemekten kaçınmanız gerekir. 

Çünkü bizim insanımız bu tür sesli asistanlara komut verirken hem müstehcen  hem de kötü sözler söylediğinden dolayı şirketler bunu engellemek için farklı önlemler almış olabilir. Bu önlemlerden birisi de sesli asistanı tekrar kullanamamak olacaktır. Bu yüzden sözlerinize dikkat ederek komutlar verirseniz sesli asistan hiçbir zaman sizi dinlememezlik yapmayacaktır. Bu yeni yöntem ile birlikte Siri'yi kendinize tekrar barıştırabilirsiniz fakat Apple tarafında bunun bir açık olduğunu düşünürsek, kısa süre içerisinde kapatabilirler ve sesli asistanı kullanmak için çok daha farklı bir yol arayışına girebilirsiniz.

Çünkü sesli asistanın küsmesi ve bu derece basit bir şekilde açılması şirketin yapacağı bir iş değil gibi gözüküyor. Siri'yi kendine küstüren kullanıcılar bu özelliği şimdilik kullanabilir. Fakat ilerleyen zamanlarda yeni güncellemeler ile birlikte Siri'yi sıfırlayamayabilir ve sürekli olarak küsmesine sebep olabilirsiniz. Bu konuda belirtmemiz gerek tek şey; sesli asistana komut verirken kötü sözler kullanmayın.


Apple'da Black Friday çılgınlığına katılıyor!Apple'da Black Friday çılgınlığına katılıyor!
Apple, gizlilik odaklı bir yapay zeka Start-Up'ını bünyesine kattıApple, gizlilik odaklı bir yapay zeka Start-Up'ını bünyesine kattı
Apple'ın emojilerini piyasaya sürdüğünden bu yana tam 10 yıl geçtiApple'ın emojilerini piyasaya sürdüğünden bu yana tam 10 yıl geçti

PAYLAŞ