Efsane oyun Android ve iOS uygulama mağazalarını terk edecek! - Haberler - indir.com

Efsane oyun Android ve iOS uygulama mağazalarını terk edecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-23 23:49:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Oyun

iOS ve Android mağazası popüler oyunlarından birisini yitiriyor. EA almış olduğu yeni karar ile Tetris oyunu için son tarihi verdi.

Geçmiş zamanların en çok tercih edilen konsolu olan atarilerde de büyük ilgi ile oynanan ve günümüzde de oldukça büyük bir kitleye hitap eden Tetris, sadece Android ve iOS platformlarında değil hemen her platform için kendi özel versiyonlarına sahip. 

Battle Royale Oyunlarına Rakip Tetris RoyaleBattle Royale Oyunlarına Rakip Tetris Royale

Mobil taraftaki en popüler versiyonlarından birisi olan EA versiyonu ise oyunculara tamamen veda ediyor. Oyunu ilk defa indirecek ve ilk defa oynayacak olan oyuncular için mağazalardan kaldırılan oyun, 21 Nisan tarihinden sonra tüm oyunculara veda ederek erişilemez olacak. Oyunu daha önce indirmiş olmanıza rağmen belirtilen tarihten sonra oyuna erişiminizin olmayacağı belirtiliyor. EA tarafından oyunun kaldırılış sebebini ifade eden herhangi bir açıklamada bulunulmadı. Yalnızca "Artık elveda deme zamanı." diyen geliştirici, oyuna sahip olan kullanıcıların oyunun kaldırılacağı kesinleşen tarih olan 21 Nisan'a dek oynamaya devam edebileceğini duyurdu.

Android ve iOS için Tetris alternatifleri mevcut

Her iki platfom için elbette çokça Tetris alternatifi oyunlar mevcut durumda. Fakat EA'nın geliştiriciliğini yaptığı sürüm hem görsel olarak hem de deneyim olarak daha zengin ve keyifli bir oyun deneyimi sunuyordu. Diğer yandan ilgi gören bu oyun EA tarafından değil de farklı bir geliştirici ile yeni ve keyifli bir versiyona kavuşabilir.

 

Bilindiği üzere Nintendo Switch kullanıcıları Tetris 99 ile oyunun Battle Royale versiyonu deneyimlenebilir. Bir diğer geliştirici olan N3TWORK de mobil taraf için Tetris Royale isimli oyununu oyuncular için müjdelemişti. iOS ve Android için şimdilik net bir tarih yok. Fakat oyunun Battle Royale versiyonuna ek olarak geleneksel tek kişilik versiyonu da barındırması söz konusu bir yenilik olarak bekleniyor. 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ