Efsane disket oyunları artık Android telefonlarda oynanabilecek - Haberler - indir.com

Efsane disket oyunları artık Android telefonlarda oynanabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-10 15:30:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Oyun

Yılların unutulmayan ve hala çoğu kişi için sık sık tercih edilen disket oyunları Android işletim sistemli telefonlarda da oynanabilecek. İşte detaylar.

Bilgisayarların ilk dönemlerinde disketlerle oynanan klasik disket oyunları Android işletim sistemlerinde de denenebilecek. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda Wolfied ve Lotus gibi pek çok Dos oyunlarının küçük bir aparat sayesinde telefonlarda oynanabiliyor.

Disket telefona bağlanıyor!

Youtube üzerinden paylaşılan video ile gösterilen bu durum kullanıcıların da ilgisini çekmiş durumda. Disketin takıldığı özel bir aparatın telefona bağlanması ile birlikte oynanabilen oyunlar, cep telefonlarında nostalji yaşanmasını sağlıyor.

Disket oyunları nasıl oynanacak?

Dos oyunları olarak tanımlanan bu oyunların telefonlarda oynanabilmesi adına aparatın alınması şart. Aparat ile disket verilerinin okunması sağlanırken kablo yardımı ile disket içeriği uygun formatla telefona atılıyor. Böylece kişiler disket oyunlarını oynama fırsatı buluyor. Şu anda sadece Android işletim sistemlerinde desteklenen bu durumun iOS desteği alıp almayacağı bilinmiyor.

Disket ve özel aparat ile bu oyunlara ulaşmakta zorlanan kişiler için ise intenret üzerinde alternatifler oldukça fazla. Tarayıcı üzerinden dahi pek çok dos oyunu oynanabilir durumda.





PAYLAŞ