Edward Snowden Google CEO'suna çağrıda bulundu. - Haberler - indir.com

Edward Snowden Google CEO'suna çağrıda bulundu.

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-11 08:45:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Google'ın Çin için sansürlü arama motoru yapma projesine karşı çıkıp, çağrıda bulunan Google'ın çalışanı Edward Snowden, daha önceden de NSA tarafından gizlenen önemli bilgileri dünya gündemine aktararak gündeme gelmişti. 

Amerikan istihbarat servisleri NSA ve CIA sırlarını deşifre eden ve sonrasında suçlu ilan edildiği Amerika Birleşik Devletleri'nden kaçarak Rusya'ya sığınan Edward Snowden, uzun bir süreden beri ses getiren bir figür olarak karşılanıyor. Google'ın Çin'de kullanıma sokmayı planladığı sansürlü arama motoru projesine karşı çıkan bir mektuba, 70 insan hakları grubu ile birlikte imza atan Edward Snowden, imzayı üyesi olduğu Freedom of the Press Foundation ismine attığını ifade etti. 

Google'ın arama sonuçları ne kadar kişisel?Google'ın arama sonuçları ne kadar kişisel?

Mektubun cevabı çok geçmeden geldi

Ağustos ayında da on dört ayrı insan hakları aktivist grubunun imzası mevcut olan mektupta, Google’dan Project Dragonfly’a artık son vermesi dile getirilmişti. Çok geçmeden mektubun cevabı Ekim ayında Google’ın Küresel İlişkiler Kıdemli Başkan Yardımcısı Kent Walker tarafından yazılarak gönderildi. Fakat yeni mektupta imzası bulunan kişiler, verilen bu cevabı istenilen ölçütte tatmin edici bulunmadığını ifade etti. 

Korkular artıyor

Şirketin Çin arama motoru pazarına girmek adına insan hakları ve ifade özgürlüğünden vaz geçeceğinden korktuklarını söyleyen aktivistler, Google’ın cevabının, Dragonfly Project başladığından bu yana ortaya çıkan detaylarla birleştirildiğinde sadece korkularını arttırdığını ifade ettiler. Aynı zamanda Sundar Pichai’nin ABD'De yapacağı tanıklığın arifesinde böyle bir adım attıklarını vurgulayan aktivistler, Google’ın bu hizmeti başlatması halinde baskıcı devlet sansürünün, fişlemesinin ve diğer ihlallerinin Çin’de yaşayan 1 milyar insanı etkileyeceğini söylediler. 

 


İlgili uygulamalar
Google, Zeki Müren'i doğum gününde unutmadıGoogle, Zeki Müren'i doğum gününde unutmadı
Google Files'a önemli güncelleme!Google Files'a önemli güncelleme!
Pentagon, Google'ı Çin konusundaki yaklaşımları nedeniyle eleştirdi!Pentagon, Google'ı Çin konusundaki yaklaşımları nedeniyle eleştirdi!

PAYLAŞ