Edge'e PWA sayfalar için dikey sekmeli arayüz - Haberler - indir.com

Edge'e PWA sayfalar için dikey sekmeli arayüz

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-25 21:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Microsoft Chromium tabanlı Edge tarayıcısına ekleyeceği dikey sekme PWA özelliği ile test ediliyor. Henüz bir site ile uyumlu olmasa da ilk ekran alıntıları geldi. 

Yazılım devinin yeni Edge tarayıcısı kullanıcılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Tarayıcı pazarından hızlı bir yükseliş yakalayan Chromium tabanlı tarayıcı güncel özellikler ile genişletilecek.

Google Drive'daki güvenlik açığı tüm kullanıcıları etkiliyorGoogle Drive'daki güvenlik açığı tüm kullanıcıları etkiliyor

Edge'e PWA sayfalar için dikey sekmeli arayüz

Microsoft, geçtiğimiz aylarda dikey görüntüye sahip sekmeli arayüzü ile gündeme gelen Edge'i PWA (Progressive Web App) uyumlu siteler için de dikey sekme ile kullanılabilir hale getirmek için çalışıyor. Hali hazırda Edge Canary ve Edge Dev sürümlerini kullanan sınırlı sayıda kullanıcıya açılan özellik pratik bir kullanım sağlayacak.

Tabi bu özellik için sitenin PWA destekli olmasının yanı sıra Edge'in dikey sekme arayüzüne de uyumlu olması gerekiyor. Ekran alıntılarında YouTube ve Disqus'un test edildiği görülüyor.

Ayrıca aynı mobil Chrome tarayıcıda olduğu gibi başlık çubuğunun sitenin genel temasına göre renklenmesi de güzel bir detay olarak göze çarpıyor.

Diğer taraftan Twitter’ın da içinde olduğu bazı siteler henüz uyumluluk göstermiyor. Yeni özelliğin kararlı bir şekilde çalışır hale gelmesi için biraz daha beklememiz gerekecek.



PAYLAŞ