Edge zararlı uygulamaların indirilmesini engelleyecek - Haberler - indir.com

Edge zararlı uygulamaların indirilmesini engelleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-03 19:16:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Yazılım dünyasının lider isimlerinden Microsoft, kurumsal kullanıcılara özel olan ve pek fazla tercih edilmeyen uygulamaların Edge tarayıcısı üzerinden indirilmesini engelleyen özelliği tüm kullanıcıların beğenisine sunacak. Microsoft, tarayıcı olarak tüm Edge kullanıcılarına, kurumsal şirketlerin kullanımına sunduğu ücretli bir özellik üzerinde çalışma yaptığını dile getirdi. Eğer sizde Edge kullanıcılarından biriyseniz bu yeni seçenek ile beraber artık zararlı olarak nitelendirilen uygulamaların yüklenmesinin önüne geçebilirsiniz. 

Özelliğin beta sürümü test aşamasında

Zarar verecek olarak değerlendirilen uygulamalar aslında her zaman kötü amaçlı olarak kullanılmayabilir. Fakat barındırdıkları reklam, araç çubukları ve bildirimler kullanıcıların canını zaman zaman sıkabiliyor. Hatta bu uygulamaların bazıları kripto madenciliği için kullanıldığını dile getirmekte mümkündür. İşte söz konusu bu zararlı içerikleri barındıran zararı uygulamalar artık Edge tarayıcısını tercih eden kullanıcıların bilgisayarlarına yüklenmesinin önüne geçilecek. 

Yakın zamanda tarayıcıya dahil edilecek olan bu yeni özellik Edge tarayıcısının beta sürümü olarak ortaya çıktı. Potansiyel olarak istenmeyen uygulamaları engelle adı verilen özellik varsayılan olarak kapalı durumda karşımıza çıkacak. Eğer bu tür zararlı içerik barındıran uygulamaların bilgisayarınıza yüklenmesini istemiyorsunuz, bu özelliği aktif hale getirebilirsiniz. Şu an için beta sürümünde test edilmeye devam edilen yeni özellik, kısa bir süre sonra tüm kullanıcıların beğenisine sunulacak. Edge, halihazırda zaten oldukça popüler bir tarayıcı olup milyonlarca kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Yakın zamanda tarayıcıya dahil edilecek olan zararlı uygulamaların yüklenmesini engelleme özelliği kullanıcıların beğenisini kazanacak gibi gözüküyor. Şu an için test aşamasında olan özellik yakın zaman içerisinde netice kazanacak. 

 





PAYLAŞ