EBA'ya nasıl giriş yapılır? - Haberler - indir.com

EBA'ya nasıl giriş yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-20 16:49:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Ülkemizde yaşanan koronavirüs sonrasında okullar tatil edildi ve bu noktada önümüzdeki hafta ile beraber uzaktan eğitimin başlayacağı duyuruldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan bu durum ile beraber uzaktan eğitim sisteminin altyapısı olacak olan EBA hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. Özellikle hem öğrencilerin hem de velilerin zorlanmaması için Eba’ya nasıl girilir sorusunun cevabını vermeye çalışacağız. 23 Mart tarihi ile beraber başlayacak olan uzaktan eğitim ile beraber öğrencilerin eğitiminden geri kalmaması adına bu hizmet EBA üzerinden gerçekleştirilecek. Gelin şimdi EBA’ya nasıl giriş yapılır detayları ile anlatalım.

EBA’ya nasıl girilir?

İlk öncelikle EBA web sitesine eriştikten sonra, sağ üst alanda yer alan Öğretmen girişine tıklamanız gerekiyor. Daha sonra gelen ekranda giriş seçenekleri karşınıza gelecektir. Buradan dilerseniz mebbis kısmı ile giriş yapabilirsiniz. Ayrıca e-Devlet seçeneğini seçerek e-Devlet sistemine giriş yaparak EBA’ya erişebilirsiniz. Yurtdışından giriş yapmak için ise Yurt Dışı bölümünü seçmeniz gerekiyor. Ayrıca Karekod seçeneği üzerinden mobil cihazınızdaki profil fotoğrafınızın yanında yer alan karekod okutma işlemi ile de bu durumu gerçekleştirebilirsiniz.

EBA erişimi için ayrılan internet kotası iki katına çıkarıldıEBA erişimi için ayrılan internet kotası iki katına çıkarıldı

Site üzerinden sağ üstteki menüden Veli Girişi kısmını seçerseniz ise otomatik olarak e-Devlet sistemine yönlendirileceksiniz. Buradan TC kimlik numaranız ile giriş yapabilirsiniz. Ancak birden fazla öğrencinin velisi iseniz, sol üst köşede yer alan isimin yanındaki “ok” işaretine basarak durumuna bakmak istediğiniz öğrenciyi seçmeniz gerekiyor. EBA’ya nasıl giriş yapılır? Videosunu buradan izleyebilirsiniz.



PAYLAŞ