EBA yeni şube nasıl eklenir? - Haberler - indir.com

EBA yeni şube nasıl eklenir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-20 20:02:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Türkiye'de dahil yüzlerce ülkeye yayılan corona virüs salgını etkisini her geçen gün artırıyor. Bazı ülkelerde sokağa çıkma yasağına kadar giden bu önlemler ülkemizde henüz o aşamada değildir. Fakat ülkemizde de corona virüsüne karşı çok ciddi önlemler alındı. Bunların başında da eğitimde alınan önlem geliyor. Enfekte olan kişilerin ölümüne neden olan, hastalığın farkında olmadan enfekte olan kişilerin ise taşıyıcı olmasına sebep olup farklı kişilere de yayılma riskini artıran corona virüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim sistemi uygulanacak. Bir hafta ara verilen eğitim sisteminin başlaması ile uzaktan eğitim sistemi uygulanacak. Evlerden çıkılmaması en önemli durumlardan biridir. Bu nedenle hem eğitimcilerin hem de öğrencilerin salgına yakalanmaması adına uzaktan eğitim sistemi denenecek. Bu bağlamda Eğitim Bilişim Ağı (EBA) hayatımıza dahil oldu. Bugüne kadar uygulanmayan bu sistemin bir anda hayatımıza dahil olması nedeniyle öğrenilmesi gereken bilgiler oluştu. 

EBA yeni şube nasıl eklenir?

EBA üzerinden yeni şube eklemek için sayfam menüsünden "Gruplar" başlığına tıklayın. Açılan sayfadan ise "Şube Ekle" seçeneğine tıklayın. Yeni açılan bilgilendirme kutucuğundan ise ilk önce "Sınıf" alanı doldurulur ve daha sonra ise yan kısımda yer alan "Şube" alanı doldurulur. Şube ekleme işlemini tamamlamak için Kaydet butonuna tıklayın. Bu şekilde yeni bir şube eklemiş olacaksınız. Birden fazla kurumda görev yapan öğretmenlerin ise şube alanını seçmeli. Değiştirmesi gerektiğinde ise tekrar şubeye tıklamalı ve ardından şube değiştir butonuna tıklanmalıdır. 

EBA erişimi için ayrılan internet kotası iki katına çıkarıldıEBA erişimi için ayrılan internet kotası iki katına çıkarıldı

EBA yeni şube nasıl eklenir? videosunu buradan seyredebilirsiniz. 



PAYLAŞ