EBA raporlar alanı nedir? - Haberler - indir.com

EBA raporlar alanı nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-20 22:20:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de tespit edilen ve herkese korku salan corona virüs salgını hız kesmeden etkisini sürdürmeye devam ediyor. Solum yolunda kendini gösteren ve çok güçlü bir virüs olan corona virüsü enfekte olan kişilerin diğer insanlara teması, enfekte olan kişinin dokunmuş olduğu yerlere dokunulması ya da yakın durumdayken öksürük ve buna benzer durumlarda hızla bulaşan virüse karşı herkesin titizlikle dikkat etmesi gerekiyor. Virüsün bulaşması ve yayılması gibi durumların yaşanmaması adına sokağa çıkmaların minimuma indirilmesi talep edilirken aynı zamanda toplu alanların oluşmaması için alışveriş merkezleri, ibadethaneler, cafeler, eğlence merkezleri, eğitim kurumları ve buna benzer daha birçok kurumun geçici olarak kapatılmasına devlet yetkileri tarafından karar verildi. Bu durum iş yaşamını yakından etkilerden eğitim sektörü de en çok etkilenen alanlardan oldu. Virüsün ülkemizde tespit edilmesinin ardından eğitime bir hafta ara verildi. Bununa ardından ise eğitime devam edilmesi için uzaktan eğitim sistemine geçileceği aktarıldı. Uzaktan eğitimin sağlanması için Eğitim Bilişim Ağı (EBA) platformu oluşturuldu.  

EBA raporlar alanı nedir?

EBA'nın raporlar alanına "Sayfam" üzerinden ulaşabilirsiniz. Raporlara ulaşmak için "Raporlar" sekmesine tıklayın. Raporlar sayfasında, gönderilen çalışmaların raporları hem çalışma hem de öğrenci bazlı olarak görüntülenebilir. Yeni açılan sayfada karşınıza, "Çalışma raporları, Bireyse çalışma raporları ve Genel performans raporları" kutucuları çıkacaktır. Çalışma raporları alanına tıkladığınızda yeni bir sayfa açılacak. burada ise "Çalışma bazlı ve Öğrenci bazlı" başlıkları ile karşılaşacaksınız. Başlıkların altında yer alan içeriklerden herhangi birinin detayını görüntülemek için üzerine tıklayın. Gönderilen çalışmanın içerisinde eğer bir sınav varsa bunun analizlerine doğrudan bu sayfan erişebilirsiniz. Sınav analizi için " Sınav Analizi" butonuna tıklayın. bu bölümden ise sınavdaki sorulara doğru ve yanlış cevap verenlerle sorulara boş cevap verenlerin bilgilerine ulaşılır.

EBA erişimi için ayrılan internet kotası iki katına çıkarıldıEBA erişimi için ayrılan internet kotası iki katına çıkarıldı

Sınav sonuçlarına ulaşmak içinse "Sınav Sonuçları" butonuna tıklayın. bu butona tıklayarak sınav sonuçlarını PDF formatında indirebilirsiniz. Bu alandan herhangi bir öğrencinin sorulara doğru, yanlış ve boş cevaplarını görüntüleyebilirsiniz. Öğrencilerin sorulara verdiği cevapları görmek için öğrencinin adının yanında yer alan butona dokunun ve cevaplara tıklayınız. bu şekilde detaylı bilgi elde edebilirsiniz. Öğrenci bazlı raporlara ulaşmak içinse "Öğrenci Bazlı" butonuna tıklamanız yeterli olur. Aşağıda açılan listeden öğrencinin tüm çalışmalardaki durumlarını görüntüleyebilirsiniz. Bu alandan öğrenci hakkında daha geniş çaplı bilgi elde edinmeniz mümkündür. EBA raporlar alanından anlayacağınız üzere öğrenci ve çalışmalar hakkında detaylı bilgi elde ederek gidişat hakkında bilgi edinmeniz mümkün hale gelir. 

EBA raporlar alanı nedir? videosunu buradan izleyebilirsiniz. 


EBA'ya nasıl giriş yapılır?EBA'ya nasıl giriş yapılır?

PAYLAŞ