EBA mesleki gelişim alanı? - Haberler - indir.com

EBA mesleki gelişim alanı?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-20 22:40:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Corona virüs salgınının etkisini hızla devam etmesi ile beraber hayat akışında çok ciddi değişiklikler yaşanıyor. Çok kolay bir şekilde insandan insana bulaşan ve hızla yayılma potansiyeline sahip olan corona virüsüne karşı herkesin çok dikkat etmesi gerekiyor. Alınması gereken önlemler her gün aktarılırken buna karşılık çeşitli iş yerleri ve eğitim kurumlarının da kapatılması sağlandı. Bunlar ve buna benzer toplu alanların oluşmasına neden olacak kurumların devlet yetkililerinin vermiş olduğu karar doğrultusunda geçici bir süreliğine kapatılmasına karar verildi. Bunlar arasından en dikkat çekeni ise elbette ki eğitim kurumları oldu. Corona virüsünün ülkemizde tespit edilmesi ile beraber eğitime bir hafta ara verilmişti. Bununla beraber gelecek günlerde ise eğitiminin aksamaması adına uzaktan eğitim sistemine geçilecek. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) olarak adlandırılan uzaktan eğitim sistemi sayesinde öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin evden çıkmaması sağlanacak. EBA, birçok alandan oluşan son derece gelişmiş bir platformdur. EBA'nın merak edilen konularından biri de mesleki gelişim alanıdır. 

EBA mesleki gelişim alanı?

EBA mesleki gelişim alanı, EBA platformuna erişimi olan tüm öğretmenlerin ve okul yöneticilerine yönelik özgün içerikli bir mesleki gelişim ve paylaşım platformudur. Buraya "Mesleki Gelişim" sekmesine tıklanarak ulaşılabilir. Burası kendisini sürekli geliştirmek isteyen eğitim teknolojilerine ilgi duyan ve meslek arkadaşlarıyla paylaşımın değerine inanan, eğitimde kalitenin yükselmesinde kendi sorumlu hisseden tüm öğretmenlerin buluşma alanıdır. Bu alanda sadece öğretmen ve okul yöneticilerinin erişimine açıktır. Mesleki gelişim alanından verilen eğitici içeriklere ulaşılabildiği gibi herkese açık gruplara da üye olunabilir. Herhangi bir gruba üye olunduğunda o grubun duvarına paylaşım yapılabilir. Burada yer alan "Videolar, Dokümanlar, Hakkında" butonlarını tıklayarak buradaki içerikleri görebilirsiniz. Burada kitaplık alanı da bulunuyor. Erişmek için "Kitaplık" alanına tıklayın. Bu alanda çeşitli kategorilerde kitaplar bulunur. Bunları bilgisayarınıza da indirebilirsiniz. 

EBA erişimi için ayrılan internet kotası iki katına çıkarıldıEBA erişimi için ayrılan internet kotası iki katına çıkarıldı

EBA mesleki gelişim alanı? videosunu buradan izleyebilirsiniz. 


EBA'ya nasıl giriş yapılır?EBA'ya nasıl giriş yapılır?

PAYLAŞ