EBA listeler nasıl düzenlenir? - Haberler - indir.com

EBA listeler nasıl düzenlenir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-20 22:01:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını yayılmaya devam ederken can almayı da sürdürüyor. Ölümler ile sonuçlanan bu salgının önüne geçilmesi için hem halkın hem de devletlerin çok ciddi önlemler alması gerekti. Virüsün ülkemizde de tespit edilmesinin ardından halk ve devler önlemler alarak virüs salgını atlatılmaya çalışılıyor. Bu bağlamda toplu alanlarda bulaşma ihtimali çok daha yüksek olduğu için insanların evden çıkmaması talep edildi. İnsanların evden çıkmaması talep edilirken aynı zamanda toplu alanların oluşmaması adına cafeler, alışveriş merkezleri, ibadethaneler, güzellik merkezleri, eğitim alanları ve buna benzer alanların her birinin kapatılmasına karar verildi. Bunlar arasından en dikkat çekeni ise eğitim alanlarının kapatılması oldu. Virüsün ülkemizde tespit edilmesi ile beraber eğitime bir hafta ara verildi ve ardından da uzaktan eğitim sistemine geçilmesine karar verildi. Bu doğrultuda Eğitim Bilişim Ağı (EBA) adlı platform kuruldu. 

EBA listeler nasıl düzenlenir?

Listeler "Sayfam" kısmında yer alıyor. burada, öğretmenler EBA'da yer alan ders içeriklerini kullanarak kendi istedikleri sıralı anlatımlarını liste özelliği sayesinde oluşturabilirler. Öğretmenler, listeler içerisinde yer aldıkları içerikleri kendi istedikleri şekilde hazırlayabilirler. Bu içerikleri kendi sınıflarında kullanabilir, çalışma olarak da öğrencilerine gönderebilirler. Bunun için Listeler sekmesine tıklayın. Burada yer alan listelerden düzenlenmek istenilenin yan kısmındaki butona tıklanır. Burada "Düzenle, Sil, Çalışma Gönder" seçenekleri yer alıyor. Düzenle seçeneğini seçin. İsteğe bağlı olarak listenin adı buradan değiştirilebilir. Listede yer alan içeriklerin sıralarını da değiştirmeniz mümkündür. Değiştirmek istediğiniz içerikteki sayı yazan ikona tıklayın ve buradan yer almasını istediğiniz sırayı seçin. Listeden bir obje silmek için de objenin yanında yer alan çöp kutusuna tıklayın. Hazırlamış olduğunuz listeleri öğrencilerinize çalışma olarak göndermeniz mümkündür. Bunun "Çalışma Gönder" seçeneğini seçin. Listenin tamamını silmek için yine yan kısımda yer alan ikona tıklayın ve açılan alt seçeneklerden "Sil" butonuna tıklayın. Sile tıkladığınızda karşınıza uyarı kutucuğu çıkacak bu uyarı butonuna da evet derseniz listenizde yer alan bu içerik silinecektir. Listeler başlığı altından yönlendirmeler doğrultusunda çeşitli düzenlemeler yapabilirsiniz. 

EBA erişimi için ayrılan internet kotası iki katına çıkarıldıEBA erişimi için ayrılan internet kotası iki katına çıkarıldı

EBA listeler nasıl düzenlenir? videosunu buradan izleyebilirsiniz. 

 


EBA'ya nasıl giriş yapılır?EBA'ya nasıl giriş yapılır?

PAYLAŞ