EBA grup sayfasında neler yer alır? - Haberler - indir.com

EBA grup sayfasında neler yer alır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-20 15:45:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre sonra tüm dünyaya korku salan corona virüs salgını vakası, Türkiye ilk kez 11 Mart'ta görüldü. Corona virüsüne hızla alınan önlemler arasında elbette ki okullara ara verilmesi de var. Bunun üzerine Türkiye'de bir hafta tatil edilen okullar ikinci haftada da eğitimin 1 hafta da online olarak verilmesine karar verildi. Bu süreçte öğrencilerin eğitimine hassaslıkla devam edilmesi için Türkiye'de uzaktan eğitimin adresi ise Eğitim Bilişim Ağı (EBA) oldu. İlk kez uzaktan eğitim sisteminin yaşanacağı Türkiye'de bu sistem hakkında öğrencilerin ve ebeveynlerin kafasında çeşitli soru işaretleri vardır. 

EBA grup sayfasında neler yer alır?

Uzaktan eğitim sistemi EBA, ebeveynlerin ve öğrencilerin işini kolaylaştırmak adına farklı sekmelerden oluşur. Peki Eğitim Bilişim Ağı'nda yer alan Gruplar sekmesini nasıl kullanabilirsiniz. Gruplar sayfasına erişmek için sayfanın sol kenarında yer alan "Gruplar" kategorisine tıklayın. Ardından karşınıza çıkan sayfanın üst kısmında Gruplara tıklayın ve aşağıda yer alan grup isimlerinden girmek istediğinizi seçerek bu gruba girin. Grup içerisinde yapılan tüm paylaşımları ana sayfadan görebildiğiniz gibi aynı zamanda Gruplar sayfasına girerek de görebilirsiniz. Bu şekilde öğrencilerin eğitiminde aksaklık yaşanmadan devam edebilirsiniz. Gruplar sekmesinde tek bir grup yer almaz. Birden fazla grubun yer aldığı bu sekmede hangi gruba gireceğini siz seçebilirsiniz. Bununla beraber aynı zamanda grup içerisinde bulunan üyeleri görmek isterseniz de grup içindeyken üst kısımda yer alan üyeler başlığına tıklayabilirsiniz. "EBA grup sayfasında neler yer alır?" videosunu buradan seyredebilirsiniz. 

EBA erişimi için ayrılan internet kotası iki katına çıkarıldıEBA erişimi için ayrılan internet kotası iki katına çıkarıldı

 


EBA'ya nasıl giriş yapılır?EBA'ya nasıl giriş yapılır?

PAYLAŞ