EBA erişimi için ayrılan internet kotası iki katına çıkarıldı - Haberler - indir.com

EBA erişimi için ayrılan internet kotası iki katına çıkarıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-17 16:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

İlk okul orta okul ve liseler haftaya uzak eğitim kapsamında EBA platformunda öğrenciler eğitim görmeye başlayacak. EBA için ayrılan hediye internet kotası da öğrencilerin eğitimlerini aksatmamak adına iki katına çıkarıldı.

Önümüzdeki haftadan itibaren uzaktan eğitim görecek olan öğrencilere bugün sevindirici bir haber verildi. Telekomünikasyon operatörlerinin hediye internet kotasını iki katına çıktı.

Apple Corona virüsü ile ilgili bir takım uygulamaları reddediyorApple Corona virüsü ile ilgili bir takım uygulamaları reddediyor

Corona virüsü salgını nedeniyle ülkemizde ilk olarak ilk okul, orta okul ve lise dengi okullar bir haftalığına tatil edildi. 23 Mart itibariyle son bulacak olan tatil sonunda öğrenciler önlem amaçlı uzaktan eğitime başlayacaklar. Ulusal çapta eğitim materyalinin bulunduğu EBA.gov.tr adresi üzerinden verilecek eğitimde operatörlerde öğrencilere ücretsiz internet erişimi sunacak.

Uzaktan eğitime 3GB internet hediye edilecek

Geçtiğimiz gün konuyla ilgili yapılan ilk açıklamada öğrencilerin internete daha rahat bağlanabilmesi ve eğitimlerinden geri kalmamaları için 3GB’lık ücretsiz internet kotasına sahip olacakları duyurulmuştu. Sonraki süreçte ise operatörler bu kotayı arttırdı. Eğitime destek amaçlı öğrencilere verilen ücretsiz internet sadece EBA platformunda kullanılabilecek. Bu kapsamda Türk Telekom öğrencilere 8GB internet sunarken, Turkcell ve Vodafone ise öğrencilere 6GB internet sunacağını açıkladı. Açıklanan son verilerle birlikte öğrencilerin eğitimi için ayrılan internet kotası iki katına çıkmış oldu.

Başlatılan kampanya öğrenciler uzaktan eğitim almaya devam ettiği sürece devam edecek. Eğer uzaktan eğitim sürecinin uzaması gibi bir durum söz konusu olursa operatörlerin benzer kampanyalar sunmaya devam etmesi bekleniyor.


Corona virüs salgını teknoloji şirketlerini nasıl etkiledi?Corona virüs salgını teknoloji şirketlerini nasıl etkiledi?

PAYLAŞ