EBA çalışmalar alanı nedir? - Haberler - indir.com

EBA çalışmalar alanı nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-20 22:09:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Corona virüs salgınının her geçen gün yayılarak etkisini sürdürmesi son derece korkutucu bir durumdur. Bu durum karşısında hem halkın hem devletin önlemlerini sıkılaştırması ve durumun ciddiyetine varılarak daha dikkatli hareket edilmesi gerekiyor. Şöyle ki söz konusu bu virüs salgını insanların teması şeklinde hızla yayılabiliyor. Enfekte olan bir kişinin farkında olmadan diğer kişilere bulaşması mümkün. Bu nedenle herkesin bu duruma dikkat etmesi ve alınan tedbirlere uyum sağlaması gerekiyor. İnsanların evde kalması ve zaruri ihtiyaçlar dışında sokağa çıkmaması gerekirken aynı zamanda devlet yetkililerinin de önerilerine uyum sağlanması gerekiyor. Virüsün ülkemizde tespit edilmesi ile beraber toplu alanları oluşmaması nedeniyle alışveriş merkezleri, ibadethaneler, eğlence mekanları, eğitim alanları ve buna benzer toplu alan oluşturacak kurumların geçici olarak kapatılmasına karar verildi. Bu kararlar doğrultusunda eğitime bir hafta ara verilmesinin ardından uzaktan eğitim sistemi ile öğrencilerin eğitimine devam edilmesi sağlanacak. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) olarak adlandırılan uzaktan eğitim sisteminin hayatımıza girmesi ile herkesin öğrenmesi gereken çeşitli konular oluştu. Bunlardan biri de EBA çalışmalar alanı nedir? konusudur. 

EBA çalışmalar alanı nedir?

Çalışmalar alanı sayfam kısmında yer alıyor. Bu alana Sayfam kısmından ulaşabilirsiniz. Çalışmalar alanında, öğretmenler tarafından öğrencilere gönderilen çalışmalar görüntülenir. Burada yer alan ögeler tarihine, durumuna ve sınıfına göre filtrelenerek geçmiş ya da devam eden çalışmalar incelenebilir. Çalışmalar sayfasında yer alan içeriklerin detaylarını görüntülemek için yanındaki turuncu ikona dokunun. Açılan pencereden çalışmanın, açıklamaları görülür, tarihi düzenlenir, raporu görüntülenebilir ve çalışma iptal edilir. Çalışmanın üzerine tıkladığınızda da ayrıntılı bilgilerine ulaşabilirsiniz. Tıkladığınızda yeni açılan sayfada "çalışmanın tamamlanma yüzdelerini ve varsa çalışmanın içerisinde sınav performansı" görüntülenebilir. "İncele" butonundan çalışmanın detaylarını inceleyebilirsiniz. "Tarih Değiştir" butonundan çalışmanın tarihini değiştirebilir ve "İptal Et" butonu ile de çalışmayı iptal edebilirsiniz. 

EBA erişimi için ayrılan internet kotası iki katına çıkarıldıEBA erişimi için ayrılan internet kotası iki katına çıkarıldı

EBA çalışmalar alanı nedir? videosunu buradan izleyebilirsiniz. 


EBA grup sayfasında neler yer alır?EBA grup sayfasında neler yer alır?

PAYLAŞ