EBA akademik destek nedir? - Haberler - indir.com

EBA akademik destek nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-20 22:50:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Tüm dünyayı etkisi altına alırken bir kaç hafta önce ülkemizde de tespit edilen corona virüs salgını ölümler ile sonuçlanırken beraberinde çok ciddi önlemler alınmasını gerektirdi. Enfekte olan kişilerin farkında olmaması halinde yüzlerce insana bulaştırma ihtimali vardır. Virüs özellikle yaşlıları hedef alıyor olsa da genç yaşta olanlarında tedbir almadıkları sürece enfekte olarak taşıyıcı olmak riskleri çok yüksektir. Bu nedenle neredeyse seferberlik ilan edilen şu günlerde tüm vatandaşların özveri ile devlet yetkililerinin söylediklerine kulak vermeleri gerekiyor. Henüz çaresi bulunamayan bu virüs salgınına karşı tüm halkın dikkat etmesi ve gereken tedbirler doğrultusunda hareket ederek mecburi olmadığı durumlarda sokağa çıkmamaları gerekiyor. Devlet tarafından verilen karar ile toplu alanların oluşmaması adına çeşitli kurumların kapatılmasına karar verildi. Bunların başında da eğitim kurumları geliyor. Virüsün ülkemizde tespit edilmesinin ardından eğitime bir hafta ara verildi ve ardından da uzaktan eğitim sistemine geçilmesine karar verildi. Bu bağlamda Eğitim Bilişim Ağı (EBA) platformu kuruldu. 

EBA akademik destek nedir?

EBA'nın anasayfasında yer alan "Sayfam" alanında bulunan EBA akademik destek sekmesi yer alır. EBA'nın akademik destek alanı, 11 ve 12. sınıf öğrencileri ve ortaöğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin kullanabildiği özel bir sistemdir. Burada öğrencilerin belirlediği hedeflere ulaşması için özel çalışma programları oluşturulmaktadır. Bu sayede öğrencilerin kişiselleştirilmiş bir yol haritası üzerinden çalışma imkanı elde etmeleri sağlanıyor. Bu sayede öğrencilerin performansları sürekli izlenebilmekte ve eksik olduğu konular anında tespit edilebilmektedir. Akıllı öneri sistemi ile de her öğrenci için özel eksik listeleri ve testler sunulmaktadır. bu alan sayesinde öğrencilerin çalışmaları sistematik bir şekilde takip edilerek eksik olunan konular hızla tespit edilir ve öğretmenler tarafından duruma müdahale edilebilir. EBA akademik destek ile öğretmenlerin takibi kolaylaştırılır. 

EBA erişimi için ayrılan internet kotası iki katına çıkarıldıEBA erişimi için ayrılan internet kotası iki katına çıkarıldı

EBA akademik destek nedir? videosunu buradan izleyebilirsiniz. 


EBA grup sayfasında neler yer alır?EBA grup sayfasında neler yer alır?

PAYLAŞ