EA'nın 2019 son çeyreğindeki raporundaki

EA'nın 2019 son çeyreğindeki raporundaki "Ek hizmet" geliri dudak uçuklatıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-04 19:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Popüler oyun şirketi Electronic Arts, daha çok genişleme paketi, kozmetin oyun için eşyalar ve oyun içi hizmetleri ile tanınan bir şirket diyebiliriz. Marka bu hizmetler ile her yıl milyonlarca dolar kazanmayı başarıyor. Şirketin geçtiğimiz yılın sonunda sadece bu hizmetler ile elde etmiş olduğu gelir ise oldukça dikkat çekiyor. Oyun şirketi EA, gelirlerinin büyük bir çoğunluğunu oyunlarda yer alan ücretli ek paketlerden sağlıyor. Şirket bu noktada birkaç yıldır oyun için ürün ve satın alımlara uygun olan yapımlarını pazara sunuyor. Öyle ki genişletmek paketleri, kozmetik eşyalar ve oyun içi satın alımlar şirkete dudak uçuklatıcı rakamlar kazandırmaya olanak sağlıyor.

EA’nin ek hizmet gelirleri açıklandı

IKEA oyuncaklarla nehirleri temizleyecekIKEA oyuncaklarla nehirleri temizleyecek

Yeni açıklanan finansal verilere göre bu alanda oldukça yüksek bir kazanç elde ettiğini görüyoruz. Öyle ki 2019 yılında Ekim ayından Aralık ayına kadar yaklaşık 1 milyar dolar kazanç elde eden şirket, bu geliri sadece ek hizmetlerden sağladı. Yine verilere göre 2019 yılının dördüncü çeyreğinde sadece bu ek oyun hizmetleri ile beraber tam 993 milyon dolar gelir sağlandı. Şirket bu rakam ile beraber %27 oranında yıldan yıla büyüme gerçekleştirmiş oldu. Madden ve FIFA, şirketin büyük gelir kaynaklarından olurken son dönemin popüler ismi Respawn Entertainment tarafından geliştirilen Apex Legends, 2019’da çıkışı ile beraber ek gelir tarafında önemli gelirler kazanmayı başardı.

EA’nin 2020’nin nisan ayından 2021 mart ayına kadar toplam 14 oyunu satışa sunması bekleniyor.


EA bir oyunu iptal ettiğini duyurduEA bir oyunu iptal ettiğini duyurdu
EA oyunları Steam'e geri dönüyor! Dev anlaşmanın detayları belli oldu...EA oyunları Steam'e geri dönüyor! Dev anlaşmanın detayları belli oldu...

PAYLAŞ