EA'dan mobile 1,4 milyar dolarlık yatırım daha - Haberler - indir.com

EA'dan mobile 1,4 milyar dolarlık yatırım daha

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-24 18:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerde mobil alanda yaptığı yatırımlar ile dikkat çeken EA, 1.4 milyar dolarlık yeni bir satın alma daha gerçekleştirdi.

Golf Clash ile tanınan Playdemic için WarnerMedia ile masaya oturan Electronic Arts, anlaşma sağlamayı başardı. Yapılan resmi açıklama ile birlikte duyulan mevcut satın alma EA için 1.4 milyar dolara mal oldu. Satın almaya dair açıklamalarda bulunan şirket özellikle gelecekte geliştirilecek mobil oyunların yapılması amacıyla böyle bir satın almanın gerçekleştirildiği ve Golf Clash'in mekaniklerinin diğer oyunlarda da kullanılmak istendiğini belirtildi. Bu doğrultuda mevcut satın alma mevcut şirketin özelliklerinin kullanılması ve EA platformunda yer alacak yeni oyunların geliştirilebilmesi için gerçekleştirilmiş olacak.

Google Play Store gibi uygulama mağazalarda 10 milyonun üzerinde yükleme almayı başaran Golf Clash, alanının en iddialı oyunlarından bir tanesi. Şubat ayında da 2.1 milyar dolarlık yeni bir satın alma gerçekleştiren EA, Glu’yu da bünyesine dahil etmişti.

WarnerMedia Discovery'e katılacak!

WarnerMedia’nın şirket içinde yapılan yeni yapılandırma, satın almanın da kolaylaşmasını sağladı. Öyle ki şu anda geçiş sürecinde bulunan WarnerMedia, Discovery ile özel bir anlaşma yapmış durumda. Anlaşma tamamlandıktan sonra şirket kendi bünyesindeki diğer tüm oyunları Discovery sistemine ekleyecek. 

Mobil kullanım arttıkça rekabet yükseliyor

Son yıllarda mobil kullanımının artması ile birlikte şirketlerin bu alandaki rekabeti ve yatırımları da dikkat çeker hale geldi. Mobil oyun pazarında EA’nın en ciddi rakibi şu anda Activision. Şirket 2015 yılında Candy Crush gibi popüler uygulamalara sahip King’i 5.9 milyar dolara satın almıştı. Şirket ilk yatırım yapan markalardan birisi olarak şu anda kazançları ile Blizzard’ı dahi geçmeyi başardı.

Sektörde daha fazla hakimiyet elde etmek isteyen EA, yüksek yatırımlar yapmaktan çekinmiyor. Konu ile ilgili yayınlanan raporlarda, mevcut yatırımların devam edeceğine yönelik de sinyaller paylaşılırken 2021 yılının sonuna doğru mobil pazardaki rekabetin çok daha artması bekleniyor. Apex Legends ve Call of Duty gibi oyunlar ile son dönemlerde önemli bir çıkış ve başarı yakalayan EA, yeni yatırımları ile birlikte pazarda hakimiyetini daha da artırabilir. 





PAYLAŞ